Két emberre támadt Fogarason a medve

Méghozzá a tömbház előtt.
Hirdetés

Hétfő reggel történt Fogarason, hogy egy városszéli tömbház előtt egy 14 éves lányra támadt a medve. Egy 39 éves férfi a lány segítségére sietett, ám az állat őt is megtámadta. A két áldozat szerencsére csak karmolt sebeket szenvedett, amint azt a helyszínre érkező mentőorvosok megállapították.

Ciprian Sfreja, a brassói sürgősségi helyzetek felügyelőségének szóvivője szerint, egy rohammentő és egy mentőalakulat szállt ki a helyszínre. A férfi időközben autóval a kórházba ment. A lányt a mentőszolgálat szállította a kórházba. Még nincsenek pontos információk az áldozatok állapotáról.

A múlt héten a fogarasi erdészeti hivatal elkezdte az eljárást egy medve befogására, amelyet gyakran láttak a város lakónegyedei közelében. 

A brassói környezetvédelmi hivatalhoz öt medve befogására és áttelepítésére érkeztek kérelmek az elmúlt hónapban. Az állatvédő egyesületek képviselői viszont azzal a kéréssel fordultak egyenesen a környezetvédelmi minisztériumhoz, hogy ne engedélyezze a medvék áttelepítését. Más megoldásokat szorgalmaztak annak érdekében, hogy a medvék ne a lakott területekre menjenek élelmet keresni.

Hirdetés