Nem akadt cég, amely felújítaná a Román Katona szobrát Sepsiszentgyörgyön

Pedig kétszer hirdették meg a munkálatot, de senki nem jelentkezett.
Hirdetés

A helyi önkormányzat 220 000 lejt biztosított a sepsiszentgyörgyi Román Katona szobrának felújítására, azonban a munkálatok nem valósultak meg, ugyanis egyetlen vállalkozás sem jelentkezett a közbeszerzési pályázatra, nyilatkozta Antal Árpád polgármester az Agerpres szerint.

Antal Árpád csütörtökön azt mondta, úgy tudja, eddig legalább kétszer hirdették meg a munkálatot, de egyetlen cég sem jelentkezett. Az elöljáró hozzátette, ők jóhiszeműen álltak a szobor felújításához, elfogadták az iratcsomót, jóváhagyták a költségvetést, közbeszerzési eljárást írtak ki, de senki sem jelentkezett.

„Én senkit sem kényszeríthetek, hogy jöjjön a licitre”

– mondta Antal Árpád.

Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Román Katona szobrát 1974. szeptember 18-án leplezték le, a bronzszobrot Balogh Péter készítette.

A román pártok tanácsosai több alkalommal jelezték, hogy a szobor állaga jelentősen megromlott az évek során, és többször kérték a város vezetőségét, hogy újítsák fel a szobrot.

Mint arról beszámoltunk, március 3-án a Kovászna, Hargita, Maros Megyei Románok Civil Fórumának vezetősége nyílt levélben fordult Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterhez, amelyben azt kérték, hogy a város idei költségvetéséből biztosítsanak pénzalapokat a Mihai Viteazul Főgimnázium és a Román Katona szobrának felújítására is.

Hirdetés