Képünk illusztráció.
Business as usual
Jean St'Ay
2017. október 18. szerda, 16:43
A helyi hatóságoknak természetesen fogalmuk nincs semmiről.

Az történt, hogy 2016 nyarán, közvetlenül a helyhatósági választások előtt hatalmas gépek érkeztek az Olt megyei Cezieni község határába, és villámgyorsan, két nap alatt leaszfaltozták a községet Caracal várossal összekötő megyei útszakaszt.

Közben eltelt egy év, és a nevezetes útszakasz szó szerint elolvadt: egy részén mintha sosem lett volna burkolat, egy másik részéről pedig akár kézzel is fel lehet szedni az aszfaltot. A helybeliek szerint fölöslegesen kidobott pénzről van szó, hiszen a burkolat alig négy-öt centiméter vastagra sikeredett. Viszont szerintük sietős volt a dolog, hiszen emlékeik szerint épp a választások előtti szombaton végezték el a munkát.

Újságírói kérdésre Marius Oprescu, az Olt megyei tanács elnöke kijelentette, hogy természetesen az építő a hibás, és az utat meg kell javítani. Viszont nem tudta, mennyibe kerültek a tavalyi munkálatok, sem azt, hogy ki volt az építő.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23593
Többek közt ezt is megtudhattuk Boros Zoltántól, akinek szakmai és életpályáját egy jó hangulatú kolozsvári esten követhettük végig.
Azt a városnévtáblát, amelyet a Musai–Muszáj csoport egy biciklire szerelve parkolt le a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán. Leláncolva.
Sporttörténelem: először született magyar arany téli olimpián.
Liviu Dragnea és holdudvara védelmet remél Orbán Viktortól az EU-val szemben. Például. Mert Orbán Viktor erős. Dragnea meg nem.
Hogyan kerül biciklire egy háromnyelvű helységnévtábla, és miért?
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.
Uniót kiáltottak a moldovaiak. Aztán ellenuniót. És erre már a románok is megragadták az egyesülés bikájának szarvát.
Kis román szélsőséges heraldika Hans Hedrich kommentárjával. Sokan ismerik ezeket a furcsa jelképeket, így együtt mégis ijesztően idegenül hatnak.
Kolozsvár polgármestere azt ígérte, hogy a közeljövőben kihelyezik a még hiányzó többnyelvű városnévtáblákat.