Képünk illusztráció.
Business as usual
Jean St'Ay
2017. október 18. szerda, 16:43
A helyi hatóságoknak természetesen fogalmuk nincs semmiről.

Az történt, hogy 2016 nyarán, közvetlenül a helyhatósági választások előtt hatalmas gépek érkeztek az Olt megyei Cezieni község határába, és villámgyorsan, két nap alatt leaszfaltozták a községet Caracal várossal összekötő megyei útszakaszt.

Közben eltelt egy év, és a nevezetes útszakasz szó szerint elolvadt: egy részén mintha sosem lett volna burkolat, egy másik részéről pedig akár kézzel is fel lehet szedni az aszfaltot. A helybeliek szerint fölöslegesen kidobott pénzről van szó, hiszen a burkolat alig négy-öt centiméter vastagra sikeredett. Viszont szerintük sietős volt a dolog, hiszen emlékeik szerint épp a választások előtti szombaton végezték el a munkát.

Újságírói kérdésre Marius Oprescu, az Olt megyei tanács elnöke kijelentette, hogy természetesen az építő a hibás, és az utat meg kell javítani. Viszont nem tudta, mennyibe kerültek a tavalyi munkálatok, sem azt, hogy ki volt az építő.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23593
Hétfő este eldőlt: Londonból Amszterdamba kerül át az Európai Gyógyszerügynökség székhelye. A költözés a Brexit miatt vált szükségessé.
A tanügyi szakszervezet arra figyelmeztet, hogy a romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába. Magas a szegénységben élők száma is.
Magyarul: vannak előnyei, ha valaki román, és a Székelyföldön lakik. Legalábbis első ránézésre. Mert azért kilóg a lóláb.
A milliárdos szerint ő homlokegyenest az ellenkezőjét képviseli migrációügyben, mint amivel a magyar kormány vádolja.
Ha jövőre kitör a román-magyar háború, a románok megint elmennek Budapestig. Aki ezt mondja: az Új Corneliu Vadim Tudor. Uszítós interjú. Csak erős idegzetű olvasóknak!
De tessék csak megnyugodni. Nem rock, nem manele, nem jégbalett. Opera!
Charles Manson 83 éves volt.
Milyen hatással lesz a centenárium a román-magyar viszonyra? Ez volt a fő témája egy Aradon megszervezett konferenciának is.
Az 1956-os forradalommal szimpatizáló lelkészt államellenes összeesküvés koholt vádjával ítélték halálra. A mai napig nem rehabilitálták, így tilos közterületen megemlékezni róla.
A hőmérséklet és a csapadék mennyisége sem fog jelentősen eltérni az előző évek átlagától.
Avagy esélyt jelent-e vagy veszélyt a centenárium a román-magyar kapcsolatokra. Transzilvanisták konferenciáztak Nagyváradon.
140 éve született Ady Endre, aki ha valamit megírt, az senkit se hagyott hidegen.
Betegsége miatt évekkel korábban visszavonult.
Jó, hogy néha valaki kimondja. Hogy ebben a párhuzamos államban például nem mindenért a magyarok a hibásak.