Képünk illusztráció.
Business as usual
Jean St'Ay
2017. október 18. szerda, 16:43
A helyi hatóságoknak természetesen fogalmuk nincs semmiről.

Az történt, hogy 2016 nyarán, közvetlenül a helyhatósági választások előtt hatalmas gépek érkeztek az Olt megyei Cezieni község határába, és villámgyorsan, két nap alatt leaszfaltozták a községet Caracal várossal összekötő megyei útszakaszt.

Közben eltelt egy év, és a nevezetes útszakasz szó szerint elolvadt: egy részén mintha sosem lett volna burkolat, egy másik részéről pedig akár kézzel is fel lehet szedni az aszfaltot. A helybeliek szerint fölöslegesen kidobott pénzről van szó, hiszen a burkolat alig négy-öt centiméter vastagra sikeredett. Viszont szerintük sietős volt a dolog, hiszen emlékeik szerint épp a választások előtti szombaton végezték el a munkát.

Újságírói kérdésre Marius Oprescu, az Olt megyei tanács elnöke kijelentette, hogy természetesen az építő a hibás, és az utat meg kell javítani. Viszont nem tudta, mennyibe kerültek a tavalyi munkálatok, sem azt, hogy ki volt az építő.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23593
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.