beszólós nap
béel
2017. október 12. csütörtök, 14:00
És a PSD kormányzási képességeiben is kételkedik.

Nem realista elképzelés jelenleg Románia és a V4-ek közeledése – szögezte le Klaus Iohannis.

Az államfő szerint noha Románia sok éve próbál közeledni a Visegrádi Együttműködéshez (amit Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia hozott létre – szerk. megj.), az utóbbi években a V4-ek bizonyos nézetei nagyon különböznek a Romániáétól.

„Arról ne is beszéljünk, hogy még a V4-en belül is gyakorlatilag két tábor van, amelyek közöt egyre több a nézetkülönbség az Európai Unió jövőjét illetően” – tette hozzá az államelnök.

Ez a közeledés, ahogyan azt bizonyos romániai politikusok magyarázzák, nem realista, azok a kijelentések pedig egyszerű populista szövegek – utalt Iohannis arra, hogy Teodor Meleşcanu külügyminiszter magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására szerdán Budapesten részt vett a V4-, a közép-európai és a nyugat-balkáni országok külügyminisztereinek értekezletén.

Ezt megelőzően, a múlt héten Kolozsváron tartott magyar–román külügyminiszteri találkozón Szijjártó és Meleşcanu is hangsúlyozta a V4-ek és Románia együttműködésének fontosságát.

 

 

Beszólt a PSD-nek is az államfő

Ha a Tudose-kormány is megbukna, joggal merül fel a kérdés, hogy a PSD képes-e egyáltalán kormányozni vagy sem – mondta Klaus Iohannis. Egy év leforgása alatt ez lenne ugyanis a második alkalom, hogy a a PSD a saját kormányát buktatja meg.

Az elnök úgy véli: Mihai Tudose miniszterelnök jóhiszemű és jó kormányzati csapattal akar dolgozni. „Ha ehhez kormányátalakítás szükséges, akkor legyen kormányátalakítás” – tette hozzá.

„Az a fontos, hogy a kormány tagjai feddhetetlenek legyenek. Nincs mit keresniük állami tisztségekben azoknak, akiknek meggyűlt a bajuk a törvénnyel. A politikában nem létezik az ártatlanság vélelme, csak az igazságszolgáltatásban. Egy politikusnak, aki kiáll az emberek elé, az számít, hogy feddhetetlen legyen, hogy ne gyanúsítsák semmivel”

– mondta Klaus Iohannis.

A kormány megígérte az államfőnek, hogy fejleszti a közlekedési infrastruktúrát

A közlekedési infrastruktúrának prioritást kell élveznie minden kormány részéről – jelentette ki csütörtökön Klaus Iohannis államfő a Ford craiovai üzemében.

Az államfő elmondta, az új Ford EcoSport modell bemutatója előtt találkozott a kormány képviselőivel, többek közt Mihai Tudose miniszterelnökkel, és tárgyaltak erről a témáról.

„Beszélgetéseink során érintettük ezeket a témákat is, és minden erre vonatkozó ígéretet megkaptam” – mondta Iohannis.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23509
Hasznos és jó dolog a korrupcióellenes harc. De a saját háztájon is rendet kell tartani. Mert könnyen megfúrhatják a DNA hajóját, ha nem vigyáz.
A tiltakozás egy rendhagyó formájával készül a Musai-Muszáj a táblaper megnyerésének első évfordulóján.
Egy friss tanulmány a 2008 és 2015 közötti időszak adatai alapján összefüggést állapított meg a használt autók behozatala és a közúti balesetek gyakorisága között.
Románia egyik leginkább megosztó személyisége, Lucian Boia történész többek között a hivatásos román történetírás nagyromán merevgörcséről is szól.
És itt a olimpia első doppingesete is, mégpedig a rendkívül megerőltető curling-ben.
Ha a külhoni magyarok jogai ellen kell uszítani, akkor egy kis lopás és hazudozás is bocsánatos bűn egyesek szerint.
Utolsó útjára kísérték Kallós Zoltánt, aki mindenkinek a lelkét megérintette, akivel csak találkozott.
A miniszterelnök 20. évértékelő beszédét tartotta. Leszögezte: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat.
A háromszéki származású tornászcsillag életregénye igazi mese – lidérces fordulatokkal. A Szabó Katiról írott könyv szerzőjével, Csinta Samuval beszélgettünk.
Szépen és alaposan becsomagolva, az üzenet a következő: Románia alsóbbrendűségéért tulajdonképpen a gonosz Magyarország a hibás.
Mert a román menedékkérők száma ugrásszerűen megnőtt.
Nem? Akkor erőltesse meg a fantáziáját. Romániában ez is előfordul. Például Teleorman megyében.
Ha folytatódik az igazságszolgáltatás elleni támadás, akkor ideje bevetni a 7-es cikkelyt Romániával szemben, véli a CDU politikusa.
Értékelni kell a profizmust, mellyel a magyar politikusoknak az utóbbi 100 évben sikerült pontokat szerezniük a gázpiacon Magyarország számára. Nahát, ilyen is van?