beszólós nap
béel
2017. október 12. csütörtök, 14:00
És a PSD kormányzási képességeiben is kételkedik.

Nem realista elképzelés jelenleg Románia és a V4-ek közeledése – szögezte le Klaus Iohannis.

Az államfő szerint noha Románia sok éve próbál közeledni a Visegrádi Együttműködéshez (amit Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia hozott létre – szerk. megj.), az utóbbi években a V4-ek bizonyos nézetei nagyon különböznek a Romániáétól.

„Arról ne is beszéljünk, hogy még a V4-en belül is gyakorlatilag két tábor van, amelyek közöt egyre több a nézetkülönbség az Európai Unió jövőjét illetően” – tette hozzá az államelnök.

Ez a közeledés, ahogyan azt bizonyos romániai politikusok magyarázzák, nem realista, azok a kijelentések pedig egyszerű populista szövegek – utalt Iohannis arra, hogy Teodor Meleşcanu külügyminiszter magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására szerdán Budapesten részt vett a V4-, a közép-európai és a nyugat-balkáni országok külügyminisztereinek értekezletén.

Ezt megelőzően, a múlt héten Kolozsváron tartott magyar–román külügyminiszteri találkozón Szijjártó és Meleşcanu is hangsúlyozta a V4-ek és Románia együttműködésének fontosságát.

 

 

Beszólt a PSD-nek is az államfő

Ha a Tudose-kormány is megbukna, joggal merül fel a kérdés, hogy a PSD képes-e egyáltalán kormányozni vagy sem – mondta Klaus Iohannis. Egy év leforgása alatt ez lenne ugyanis a második alkalom, hogy a a PSD a saját kormányát buktatja meg.

Az elnök úgy véli: Mihai Tudose miniszterelnök jóhiszemű és jó kormányzati csapattal akar dolgozni. „Ha ehhez kormányátalakítás szükséges, akkor legyen kormányátalakítás” – tette hozzá.

„Az a fontos, hogy a kormány tagjai feddhetetlenek legyenek. Nincs mit keresniük állami tisztségekben azoknak, akiknek meggyűlt a bajuk a törvénnyel. A politikában nem létezik az ártatlanság vélelme, csak az igazságszolgáltatásban. Egy politikusnak, aki kiáll az emberek elé, az számít, hogy feddhetetlen legyen, hogy ne gyanúsítsák semmivel”

– mondta Klaus Iohannis.

A kormány megígérte az államfőnek, hogy fejleszti a közlekedési infrastruktúrát

A közlekedési infrastruktúrának prioritást kell élveznie minden kormány részéről – jelentette ki csütörtökön Klaus Iohannis államfő a Ford craiovai üzemében.

Az államfő elmondta, az új Ford EcoSport modell bemutatója előtt találkozott a kormány képviselőivel, többek közt Mihai Tudose miniszterelnökkel, és tárgyaltak erről a témáról.

„Beszélgetéseink során érintettük ezeket a témákat is, és minden erre vonatkozó ígéretet megkaptam” – mondta Iohannis.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23509
A torna leggólgazgadabb meccsén lefocizta a pályáról a sérülésektől is sújtott Tunéziát.
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Utakat, magánházak udvarait, magasfeszültségű hálózatokat, vezetékeket vert el az eső.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Szerbia egy félidőn keresztül továbbjutónak számított, de most brazilverésre van ítélve.
Utakat! Villamosítást! Iskolákat! Gyárakat! Városiasítást! Megyésítést! Fogyasztást! De milyen áron?
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.
Amikor ugyanis első alkalommal verték fejbe a bírói kalapáccsal, bizony megtette, amit ilyenkor tenni szokás.
Van egy jó hír, meg egy rossz hír Románia számára. Egyéni fogyasztásban legyőzte a magyarokat. Na de vajon miért? A válaszban ott a rossz hír.
Civilek tüntetnek hetek óta minden csütörtök reggel a kolozsvári PSD és RMDSZ székháza előtt. Elmentük a szövetség Majális utcai ügyvezető elnöksége elé és megkérdeztük a demonstrálókat: mi ellen tüntetnek?
A: két hét fizetett szabadságot. B: egy terepjárót. C: három és fél év letöltendőt.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.
A bukaresti kormány egyre több mindennek fordít hátat. Most éppen egy autópályának. Miért pont a Világbank képezne kivételt?