beszólós nap
béel
2017. október 12. csütörtök, 14:00
És a PSD kormányzási képességeiben is kételkedik.

Nem realista elképzelés jelenleg Románia és a V4-ek közeledése – szögezte le Klaus Iohannis.

Az államfő szerint noha Románia sok éve próbál közeledni a Visegrádi Együttműködéshez (amit Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia hozott létre – szerk. megj.), az utóbbi években a V4-ek bizonyos nézetei nagyon különböznek a Romániáétól.

„Arról ne is beszéljünk, hogy még a V4-en belül is gyakorlatilag két tábor van, amelyek közöt egyre több a nézetkülönbség az Európai Unió jövőjét illetően” – tette hozzá az államelnök.

Ez a közeledés, ahogyan azt bizonyos romániai politikusok magyarázzák, nem realista, azok a kijelentések pedig egyszerű populista szövegek – utalt Iohannis arra, hogy Teodor Meleşcanu külügyminiszter magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására szerdán Budapesten részt vett a V4-, a közép-európai és a nyugat-balkáni országok külügyminisztereinek értekezletén.

Ezt megelőzően, a múlt héten Kolozsváron tartott magyar–román külügyminiszteri találkozón Szijjártó és Meleşcanu is hangsúlyozta a V4-ek és Románia együttműködésének fontosságát.

 

 

Beszólt a PSD-nek is az államfő

Ha a Tudose-kormány is megbukna, joggal merül fel a kérdés, hogy a PSD képes-e egyáltalán kormányozni vagy sem – mondta Klaus Iohannis. Egy év leforgása alatt ez lenne ugyanis a második alkalom, hogy a a PSD a saját kormányát buktatja meg.

Az elnök úgy véli: Mihai Tudose miniszterelnök jóhiszemű és jó kormányzati csapattal akar dolgozni. „Ha ehhez kormányátalakítás szükséges, akkor legyen kormányátalakítás” – tette hozzá.

„Az a fontos, hogy a kormány tagjai feddhetetlenek legyenek. Nincs mit keresniük állami tisztségekben azoknak, akiknek meggyűlt a bajuk a törvénnyel. A politikában nem létezik az ártatlanság vélelme, csak az igazságszolgáltatásban. Egy politikusnak, aki kiáll az emberek elé, az számít, hogy feddhetetlen legyen, hogy ne gyanúsítsák semmivel”

– mondta Klaus Iohannis.

A kormány megígérte az államfőnek, hogy fejleszti a közlekedési infrastruktúrát

A közlekedési infrastruktúrának prioritást kell élveznie minden kormány részéről – jelentette ki csütörtökön Klaus Iohannis államfő a Ford craiovai üzemében.

Az államfő elmondta, az új Ford EcoSport modell bemutatója előtt találkozott a kormány képviselőivel, többek közt Mihai Tudose miniszterelnökkel, és tárgyaltak erről a témáról.

„Beszélgetéseink során érintettük ezeket a témákat is, és minden erre vonatkozó ígéretet megkaptam” – mondta Iohannis.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23509
Mi a hasonlóság Székely Csaba Bányavakság című drámája és a PSD között?
A visszavonást az RMDSZ javasolta. A PSD örömmel megszavazta.
A nemzetközi jog irányváltása az 1919–1920-as időszakban az egyes államok által másokkal szemben elkövetett nemi erőszak nyomán született meg.
A hétvégén a bélesi (jósikafalvi) tónál jártunk. A látvány lélegzetelállító. De van itt más is. Sajnos.
Romániát érthető módon nagyon érdekli a katalán helyzet. Hiszen neki is van egy „puskaporos hordója”: Erdély.
A második helyért a szociáldemokraták és a radikális jobboldaliak versengenek.
Tőkés László újabb elnöki megbízást kapott a szervezet tisztújító ülésén.
Ha ezt többször és többen kérdeznénk az utcáinkon kutakodóktól, sokkal többet tudnánk és mentenénk meg a saját múltunkból és örökségünkből.
A reformátusok által épített ingatlant annak idején azonnal államosították. Most Balog Zoltán, az emberi erőforrások budapesti minisztere jelenlétében avatták újra.
Cikksorozatunkban székely sorsokat elevenítünk fel Madéfalvától Bukovináig, Hadikfalvától Szatmárig, Bácskától a Völgységig.
Az útvonal Erdélyben és Észak-Magyarországon negyvennégy helyszínt tartalmaz.
Mindegy, mi történik, a Szociáldemokrata Párt nem változik. Ami egyrészt érthető. Másrészt viszont elég szomorú. Ránk nézve.
Most minek ez a függetlenségesdi? Hát nem jó, ahogy van? A többség szépen elnyomja a kisebbségeit, és kész.
Az AcitiveWatch a politikai befolyás veszélyeire figyelmeztet.