A PSD székházában teljes a bizonytalanság
Miniválság
szabot
2017. október 12. csütörtök, 21:17
Négy órája ül a PSD a kormányátalakítás kérdésén, pedig állítólag négy miniszter is hajlandó lenne távozni.
FRISSÍTÉS: Már legalább hat órája zajlik az ülés, és semmit sem lehet biztosan tudni. Fél tizenegykor szünetet hirdettek a bizottsági szavazás előtt. A PSD területi vezetői állítólag semmiképp se akarnak belemenni a két meggyanúsított miniszterasszony lemondásába, akik egyébként felajánlották azt a PSD vezetésének ma esti ülésén. 
 
Együtt érkezett a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának (CExN) csütörtök délutáni ülésére, eddigi legélesebb meccsükre Mihai Tudose kormányfő és Liviu Dragnea pártelnök. Arra a kérdésre, hogy milyen lesz a kormány az ülést követően, Dragnea azt felelte: 6,1%-os a gazdasági növekedés, és ennél nagyobb lesz. 
 
Mihai Tudosét arról kérdezték az újságírók, hogy szándékozik-e lemondani tisztségéről. A miniszterelnök azt felelte: „Akármikor lemondok, ha a párt kéri ezt tőlem”. Egyetlen miniszter sem adta be előtte a lemondását, négyen jelezték szóban, hogy készek lemondani: Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes, Răzvan Cuc szállításügyi miniszter, Rovana Plumb uniós alapokért és Ilan Laufer üzleti szféráért és kereskedelemért felelős miniszter.
 
Tudose hétfőn este közölte, hogy kormányátalakításra készül, amelynek során elsősorban azokat a minisztereket akarja lecserélni, akik ellen bűnvádi eljárást kezdeményeztek, márpedig a Belina-ügyben, amelyben a korrupcióellenes ügyészség azt vizsgálja, hogyan került állami kézből a Teleorman megyei közgyűlés kezelésébe egy horgászparadicsom,  Sevil Shhaideh területfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettes és Rovana Plumb európai uniós alapokért felelős miniszter ellen is vizsgálódnak az ügyészek.
 

Mindketten Liviu Dragnea pártelnökhöz közelállóknak számítanak a pártban. Tudose szerdán egyeztetett Liviu Dragneával, ezt követően közölte, hogy a két miniszter nem nyújtotta be a lemondását.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23520
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.
Ha jövő év áprilisában Londoba szeretne utazni, akkor most – a bejelentés alkalmából – kedvezményesen vásárolhat jegyet.
Az iskola vezetősége egy nyilatkozat aláírására kötelezte a diákokat, hogy ne kerüljön több felvétel nyilvánosságra az iskola életéről.