A PSD székházában teljes a bizonytalanság
Miniválság
szabot
2017. október 12. csütörtök, 21:17
Négy órája ül a PSD a kormányátalakítás kérdésén, pedig állítólag négy miniszter is hajlandó lenne távozni.
FRISSÍTÉS: Már legalább hat órája zajlik az ülés, és semmit sem lehet biztosan tudni. Fél tizenegykor szünetet hirdettek a bizottsági szavazás előtt. A PSD területi vezetői állítólag semmiképp se akarnak belemenni a két meggyanúsított miniszterasszony lemondásába, akik egyébként felajánlották azt a PSD vezetésének ma esti ülésén. 
 
Együtt érkezett a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának (CExN) csütörtök délutáni ülésére, eddigi legélesebb meccsükre Mihai Tudose kormányfő és Liviu Dragnea pártelnök. Arra a kérdésre, hogy milyen lesz a kormány az ülést követően, Dragnea azt felelte: 6,1%-os a gazdasági növekedés, és ennél nagyobb lesz. 
 
Mihai Tudosét arról kérdezték az újságírók, hogy szándékozik-e lemondani tisztségéről. A miniszterelnök azt felelte: „Akármikor lemondok, ha a párt kéri ezt tőlem”. Egyetlen miniszter sem adta be előtte a lemondását, négyen jelezték szóban, hogy készek lemondani: Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes, Răzvan Cuc szállításügyi miniszter, Rovana Plumb uniós alapokért és Ilan Laufer üzleti szféráért és kereskedelemért felelős miniszter.
 
Tudose hétfőn este közölte, hogy kormányátalakításra készül, amelynek során elsősorban azokat a minisztereket akarja lecserélni, akik ellen bűnvádi eljárást kezdeményeztek, márpedig a Belina-ügyben, amelyben a korrupcióellenes ügyészség azt vizsgálja, hogyan került állami kézből a Teleorman megyei közgyűlés kezelésébe egy horgászparadicsom,  Sevil Shhaideh területfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettes és Rovana Plumb európai uniós alapokért felelős miniszter ellen is vizsgálódnak az ügyészek.
 

Mindketten Liviu Dragnea pártelnökhöz közelállóknak számítanak a pártban. Tudose szerdán egyeztetett Liviu Dragneával, ezt követően közölte, hogy a két miniszter nem nyújtotta be a lemondását.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23520
A visszavonást az RMDSZ javasolta. A PSD örömmel megszavazta.
A nemzetközi jog irányváltása az 1919–1920-as időszakban az egyes államok által másokkal szemben elkövetett nemi erőszak nyomán született meg.
A hétvégén a bélesi (jósikafalvi) tónál jártunk. A látvány lélegzetelállító. De van itt más is. Sajnos.
Romániát érthető módon nagyon érdekli a katalán helyzet. Hiszen neki is van egy „puskaporos hordója”: Erdély.
A második helyért a szociáldemokraták és a radikális jobboldaliak versengenek.
Tőkés László újabb elnöki megbízást kapott a szervezet tisztújító ülésén.
Ha ezt többször és többen kérdeznénk az utcáinkon kutakodóktól, sokkal többet tudnánk és mentenénk meg a saját múltunkból és örökségünkből.
A reformátusok által épített ingatlant annak idején azonnal államosították. Most Balog Zoltán, az emberi erőforrások budapesti minisztere jelenlétében avatták újra.
Cikksorozatunkban székely sorsokat elevenítünk fel Madéfalvától Bukovináig, Hadikfalvától Szatmárig, Bácskától a Völgységig.
Az útvonal Erdélyben és Észak-Magyarországon negyvennégy helyszínt tartalmaz.
Mindegy, mi történik, a Szociáldemokrata Párt nem változik. Ami egyrészt érthető. Másrészt viszont elég szomorú. Ránk nézve.
Most minek ez a függetlenségesdi? Hát nem jó, ahogy van? A többség szépen elnyomja a kisebbségeit, és kész.
Az AcitiveWatch a politikai befolyás veszélyeire figyelmeztet.
Mihai Tudose átverte a PSD-n, amit akart: átalakítja kormányát. Távoznak a korrupcióval gyanúsított miniszterei, miközben Dragnea állami intézményeket fenyegetett meg.