A PSD székházában teljes a bizonytalanság
Miniválság
szabot
2017. október 12. csütörtök, 21:17
Négy órája ül a PSD a kormányátalakítás kérdésén, pedig állítólag négy miniszter is hajlandó lenne távozni.
FRISSÍTÉS: Már legalább hat órája zajlik az ülés, és semmit sem lehet biztosan tudni. Fél tizenegykor szünetet hirdettek a bizottsági szavazás előtt. A PSD területi vezetői állítólag semmiképp se akarnak belemenni a két meggyanúsított miniszterasszony lemondásába, akik egyébként felajánlották azt a PSD vezetésének ma esti ülésén. 
 
Együtt érkezett a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának (CExN) csütörtök délutáni ülésére, eddigi legélesebb meccsükre Mihai Tudose kormányfő és Liviu Dragnea pártelnök. Arra a kérdésre, hogy milyen lesz a kormány az ülést követően, Dragnea azt felelte: 6,1%-os a gazdasági növekedés, és ennél nagyobb lesz. 
 
Mihai Tudosét arról kérdezték az újságírók, hogy szándékozik-e lemondani tisztségéről. A miniszterelnök azt felelte: „Akármikor lemondok, ha a párt kéri ezt tőlem”. Egyetlen miniszter sem adta be előtte a lemondását, négyen jelezték szóban, hogy készek lemondani: Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes, Răzvan Cuc szállításügyi miniszter, Rovana Plumb uniós alapokért és Ilan Laufer üzleti szféráért és kereskedelemért felelős miniszter.
 
Tudose hétfőn este közölte, hogy kormányátalakításra készül, amelynek során elsősorban azokat a minisztereket akarja lecserélni, akik ellen bűnvádi eljárást kezdeményeztek, márpedig a Belina-ügyben, amelyben a korrupcióellenes ügyészség azt vizsgálja, hogyan került állami kézből a Teleorman megyei közgyűlés kezelésébe egy horgászparadicsom,  Sevil Shhaideh területfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettes és Rovana Plumb európai uniós alapokért felelős miniszter ellen is vizsgálódnak az ügyészek.
 

Mindketten Liviu Dragnea pártelnökhöz közelállóknak számítanak a pártban. Tudose szerdán egyeztetett Liviu Dragneával, ezt követően közölte, hogy a két miniszter nem nyújtotta be a lemondását.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23520
Nagy Orbán színészként 21 éve tagja a Harag György Társulatnak. Versenyvizsgán nyerte el az igazgatói tisztséget.
Például azok fejében, akik, úgymond, ezt a szerencsétlen országot irányítják. De csalódnunk kell. Nincs nekik. Andrei Pleșu írása.
Az ellenzék ellenkezett, de a PSD már ma napirendre vette és megszavazta. Megússzák az összeférhetetlen honatyák is.
Ez egy „rendkívüli helyzetekben esedékes ad-hoc eljárás”, mivel aggódnak, hogy veszélybe kerül a korrupcióellenes harc.
És Kolozsvár is kiemelt helyszín lesz, naná.
Ritka pillanat, amikor az oroszok KIVONULNAK valahonnan.
A Kolozsvári Kőszikla Gyülekezet lányai saját készítésű portékáikkal segítenek a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásában.
Nagyon úgy néz ki, hogy a dísztribünökön bűnözők, bűnügyesek és sunnyogó csicskásaik állnak majd. A másik oldalon meg a nép, amely megszavazta őket.
Ludovic Orban, Dan Barna és Dacian Cioloș is kiment az utcára az igazságügyi módosítások ellen tüntető tömeg tagjai közé.
Ő volt az, aki 1990 márciusában Marosvásárhelyen a magyarok megsegítésére vezette a cigányokat a magyarellenes pogrom idején.
Bepillantottunk a legújabb magyar gyártású sorozatok kulisszái mögé. Bűn és bűntudat, retró és vintage a kolozsvári kommunikációs napokon.
És többen meg is sérültek.
Kijev szerint mindeközben az Európa Tanács alkotmányjogászai nekik adtak igazat.
Az amerikai elnök lépése reménykeltő, de Románia továbbra is a kétállami megoldás híve.