Egy liberális politikus megmondta, mikor lesz jó román Kelemen Hunor

A magyar ügyek ellen rögeszmésen ágáló Florin Roman osztotta ki az észt.
Hirdetés

Ha az RMDSZ számára fontos ez az ország, nem a Szociáldemokrata Pártot, hanem a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) kell támogatnia – üzente Kelemen Hunor szövetségi elnöknek a PNL egyik alelnöke, az utóbbi időben a figyelmet hisztérikus magyarellenes kirohanásaival magára irányító Florin Roman.

„Azt mondta Kelemen Hunor, hogy szájba verték, de én nem értem, hogy miért, mert az RMDSZ 27 éve szinte állandó jelleggel kormányon van, becsapták a liberálisokat is, a PSD-seket is, nagyjából mindenkit. Ez a legjobb példa arra, hogy a románok toleránsak a kisebbségekkel szemben, hogy a nemzeti kisebbségek minden jogot élveznek, ami egy európai országban kijár nekik” – fogalmazott Roman a PNL Országos Tanácsának brassópojánai ülésén.

Beszédében ugyanakkor hangsúlyozta, az RMDSZ elnöke „nem panaszkodik és soha nem is fog panaszkodni a benzin drágulása miatt”, mint ahogy a társadalombiztosítási rendszer tervezett módosítása ellen sem emeli fel szavát, bár ennek nyomán – állítja Roman – 27%-kal csökken majd az emberek fizetése.

„Nem hallottam Kelemen Hunort üvölteni a fájdalomtól annak láttán, hogy a 2.000 lej alatti béreket ugyanúgy megadózzák, noha partnereik nem ezt ígérték. Nem láttam az RMDSZ-t és Kelemen Hunort sírni, amikor 6%-kal nőtt a földgáz és 5%-kal a villamos energia ára. (…) Hagyják abba az uszítást, a gyűlöletkeltést, mindent, ami a nemzet megosztásához vezet. Ha fontos önök számára ez az ország, ne támogassanak egy olyan kormányt, amely mélyen az emberek zsebébe nyúl. Támogassák a PNL-t, támogassák Romániát, hogy meg tudjuk buktatni ezt az inkompetens kormányt, és akkor elhiszem, hogy ön egy jó román” – fogalmazott a PNL alelnöke.

Hirdetés