A leomlott vakolat helye a dévai osztályteremben | A kép forrása a stiripesurse.ro
Iskola a léthatáron
szabot
2017. szeptember 28. csütörtök, 00:23
Másfél méteres plafondarab zuhant egy tanárnőre Déván.
A dévai Octavian Goga általános iskola 325 diákja fog egy másik iskolában tanulni, mint ahova eddig jártak, írja a Mediafax hírügynökség. A sulijuk egyik osztálytermében ugyanis ráomlott a plafon egy másfél méteres vakolatdarabja az ott órát tartó tanárnőre.
 
Az eset még kedd délben történt, mára döntöttek a diákok átköltöztetéséről az energetikai szakközépiskola egyik épületébe. A beomlott plafonú iskolaépület 40 éves, és még egyszer sem renoválták – közölte a Hunyad megyei tanfelügyelőség szóvivője. 
 
Cristina Bauman elmmondta, a diákok közül senki se sérült meg. A tanárnőt először az iskola orvosi személyzete látta el, majd kihívták a mentőt, és kórházba szállították. A fején és a jobb karján sérült meg, a kivizsgálások után hazaengedték a kórházból.
 
Az iskola vezetősége a helyi önkormányzat képviselőivel közösen osztja újra az osztályokat a rendelkezésre álló tantermekbe, amíg teljesen fel nem újítják a megrongálódott épületet, közölte a tanfelügyelőség.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23267
Viorica Dăncilă írt egy levelet, amelyben a csúnya tüntetőkre, meg a csúnya államelnökre panaszkodik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.