A leomlott vakolat helye a dévai osztályteremben | A kép forrása a stiripesurse.ro
Iskola a léthatáron
szabot
2017. szeptember 28. csütörtök, 00:23
Másfél méteres plafondarab zuhant egy tanárnőre Déván.
A dévai Octavian Goga általános iskola 325 diákja fog egy másik iskolában tanulni, mint ahova eddig jártak, írja a Mediafax hírügynökség. A sulijuk egyik osztálytermében ugyanis ráomlott a plafon egy másfél méteres vakolatdarabja az ott órát tartó tanárnőre.
 
Az eset még kedd délben történt, mára döntöttek a diákok átköltöztetéséről az energetikai szakközépiskola egyik épületébe. A beomlott plafonú iskolaépület 40 éves, és még egyszer sem renoválták – közölte a Hunyad megyei tanfelügyelőség szóvivője. 
 
Cristina Bauman elmmondta, a diákok közül senki se sérült meg. A tanárnőt először az iskola orvosi személyzete látta el, majd kihívták a mentőt, és kórházba szállították. A fején és a jobb karján sérült meg, a kivizsgálások után hazaengedték a kórházból.
 
Az iskola vezetősége a helyi önkormányzat képviselőivel közösen osztja újra az osztályokat a rendelkezésre álló tantermekbe, amíg teljesen fel nem újítják a megrongálódott épületet, közölte a tanfelügyelőség.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23267
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.