A leomlott vakolat helye a dévai osztályteremben | A kép forrása a stiripesurse.ro
Iskola a léthatáron
szabot
2017. szeptember 28. csütörtök, 00:23
Másfél méteres plafondarab zuhant egy tanárnőre Déván.
A dévai Octavian Goga általános iskola 325 diákja fog egy másik iskolában tanulni, mint ahova eddig jártak, írja a Mediafax hírügynökség. A sulijuk egyik osztálytermében ugyanis ráomlott a plafon egy másfél méteres vakolatdarabja az ott órát tartó tanárnőre.
 
Az eset még kedd délben történt, mára döntöttek a diákok átköltöztetéséről az energetikai szakközépiskola egyik épületébe. A beomlott plafonú iskolaépület 40 éves, és még egyszer sem renoválták – közölte a Hunyad megyei tanfelügyelőség szóvivője. 
 
Cristina Bauman elmmondta, a diákok közül senki se sérült meg. A tanárnőt először az iskola orvosi személyzete látta el, majd kihívták a mentőt, és kórházba szállították. A fején és a jobb karján sérült meg, a kivizsgálások után hazaengedték a kórházból.
 
Az iskola vezetősége a helyi önkormányzat képviselőivel közösen osztja újra az osztályokat a rendelkezésre álló tantermekbe, amíg teljesen fel nem újítják a megrongálódott épületet, közölte a tanfelügyelőség.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23267
Pár száz ember háborodott fel annyira, hogy utcára vonuljon amiatt, hogy a PSD-kormány le akarja váltani a DNA főügyészét.
Botrányos hangulatban telt sajtóértekezletén Tudorel Toader a főügyész kirúgása mellett érvelt.
És azóta is magasról tesz rá. Sőt, remek politikai és választási tőkét farag a magyarok elleni uszításból. Hans Hedrich írása.
De nem dorbézolni, hanem megtekinteni a több évig tartó, nagyszabású restaurációs munkálatokat, amelyeken többek között a püspök kalauzolt végig. Rekordméretű hordót azért láttunk.
Azt a városnévtáblát, amelyet a Musai–Muszáj csoport egy biciklire szerelve parkolt le a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán. Leláncolva.
Sporttörténelem: először született magyar arany téli olimpián.
Liviu Dragnea és holdudvara védelmet remél Orbán Viktortól az EU-val szemben. Például. Mert Orbán Viktor erős. Dragnea meg nem.
Hogyan kerül biciklire egy háromnyelvű helységnévtábla, és miért?
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.