USR: Sevil Shhaideh mondjon le!

A bűnvád alá helyezett miniszterelnök-helyettes ügye is bizonyítja, hogy Dragnea magas beosztásokkal jutalmazta a kezére játszó személyeket – állítja az USR.
Hirdetés

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes lemondását kéri azért, hogy „magas tisztségéből ne befolyásolja a DNA vizsgálatát”.

„Az USR véleménye szerint az a tény, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indított Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes ellen, és kéréssel fordult a parlamenthez, hogy Rovana Plumb miniszter ellen is hasonlóan járhasson el, azt bizonyítja, hogy Liviu Dragnea az állami közigazgatáson belül létrehozott egy neki alárendelt hálózatot. A Mentsétek meg Romániát Szövetség kéri, hogy jóhiszeműsége jeléül Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes mondjon le annak érdekében, hogy magas tisztségéből ne befolyásolja a DNA vizsgálatát” – idézi az USR közleményét az Agerpres hírügynökség.

Az USR úgy véli, a vádirat azon része, miszerint Sevil Shhaideh és Rovana Plumb közreműködésével „törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ágának egy részét a Teleorman megyei tanács fennhatósága alá, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket” éppen a Liviu Dragnea által ellenőrzött TelDrum nevű cégre vonatkozik.

„Ezeket a személyeket Liviu Dragnea utólag magas beosztásokkal jutalmazta, így elmondható, hogy az államapparátus nem a közjó, hanem egy politikai vezető érdekében dolgozik” – nyilatkozta Dan Barna, az USR szóvivője.   

Hirdetés