kék hír
Timi
2017. szeptember 20. szerda, 18:57
Közúti kihágás miatt állították meg a rendőrök. Egyelőre nem tudni, miért vádolják hivatalos személy elleni erőszakkal.

A Punctul.ro tájékoztatása, illetve a lap által készített videófelvétel tanúsága szerint bilincsbe vitték el a közlekedési rendőrök Benedek Imre marosvásárhelyi kardiológus és belgyógyász főorvost, egyetemi tanárt.

A videóból nem derül ki, hogy mi az oka a letartóztatásának, de a Maros megyei rendőrség parancsnoka szerint egy közúti igazoltatás alkalmával erőszakosan lépett fel a rendőrökkel szemben. Az ügyet máris továbbították az ügyészségnek.

Az ügyészség egyelőre csak megerősítette, hogy hatósági közeg bántalmazásának gyanújával indítottak eljárást, de további információkkal nem szolgált.

A Mediafax úgy tudja, az ismert főorvost lejárt gépjárműbiztosítása miatt akarták megbüntetni, amikor ő meglökte az egyik közlekedési rendőrt. 

Nem ez az első eset, hogy összetűzésbe kerül a rendőrséggel: 2008 novemberében már volt egy hasonló ügye.   

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23152
Ő volt az, aki 1990 márciusában Marosvásárhelyen a magyarok megsegítésére vezette a cigányokat a magyarellenes pogrom idején.
És többen meg is sérültek.
Kijev szerint mindeközben az Európa Tanács alkotmányjogászai nekik adtak igazat.
Az amerikai elnök lépése reménykeltő, de Románia továbbra is a kétállami megoldás híve.
Programsorozatuk címe Ezer év Erdélyben, száz év Romániában.
Az RMDSZ eddig 231 ezer aláírást gyűjtött össze.
Románia nem az oroszok, a magyarok vagy valamilyen antiliberális populista politikai mozgalom miatt ellenszenves. Hanem egy román bűnöző klikk miatt.
Az EMNP elnökét 1990 júniusában megverték a bányászok.
Pavlo Klimkin szerint nemhogy 150 ezer, de már 100 ezer magyar sem él Kárpátalján.
Románia legyártotta a prototípust. A korrupt vezetőréteg azóta is bánja. És hadakozik vele derekasan. Nem csoda, hogy a Balkán berzenkedik az ötlettől.
Legalábbis a főbb feltételekről.
A hatósági felügyeletet megszüntető bírói rendelkezést viszont az ügyész megfellebbezte.
Szerinte Iliescut idézte az USR magatartása, mivel az ellenzéki párt köszönetet mondott a demonstrálóknak. Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor Facebook-bejegyzésben kért elnézést Márton helyett.
Lucian Goga szerint a kétnyelvű utcanévtáblákról szóló önkormányzati határozatok törvénytelenek, és ha nem vonják vissza, akkor közigazgatási bíróságra viszi az ügyet.