égi áldás
béel
2017. szeptember 20. szerda, 12:21
A menü: vihar, felhőszakadás, jégeső.

Az egész országra kiterjedő, esőkre és viharokra vonatkozó sárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdán, amely szerda délelőtt 11 órától este 21 óráig van érvényben.

Az előrejelzés szerint az ország nagy részén felhőszakadásokra, jégesőre és villámlásra kell számítani.

A lezúduló eső mennyisége elérheti a 25-30 litert négyzetméterenként, az ország északnyugati részében és az Erdélyi-szigethegységben pedig az 50-60 litert is.

A szélerősség elérheti az óránkénti 55-60 kilométeres sebességet, az esős időszakokban pedig akár 65-70 kilométeres is lehet óránként.

Öt Kárpátokon kívüli megye – Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea és Bákó – lakói még ennél is cifrább időjárásra készülhetnek, ott ugyanis narancssárga riasztás van érvényben.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23141
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.