égi áldás
béel
2017. szeptember 20. szerda, 12:21
A menü: vihar, felhőszakadás, jégeső.

Az egész országra kiterjedő, esőkre és viharokra vonatkozó sárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdán, amely szerda délelőtt 11 órától este 21 óráig van érvényben.

Az előrejelzés szerint az ország nagy részén felhőszakadásokra, jégesőre és villámlásra kell számítani.

A lezúduló eső mennyisége elérheti a 25-30 litert négyzetméterenként, az ország északnyugati részében és az Erdélyi-szigethegységben pedig az 50-60 litert is.

A szélerősség elérheti az óránkénti 55-60 kilométeres sebességet, az esős időszakokban pedig akár 65-70 kilométeres is lehet óránként.

Öt Kárpátokon kívüli megye – Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea és Bákó – lakói még ennél is cifrább időjárásra készülhetnek, ott ugyanis narancssárga riasztás van érvényben.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23141
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.