FRISSÍTÉS: Meghalt az egyik román katona az afganisztáni támadásban

Három román katona sérült meg, amikor egy robbanószerkezettel felszerelt gépjármű a páncélozott járművüknek rohant Afganisztánban.
Hirdetés
Frissítés
 
Meghalt a kórházban a pénteki, afganisztáni támadásban megsérült egyik román katona – közölte a védelmi minisztérium. Mădălin Stoica tizedes 41 éves volt, nős, egy gyermek édesapja. 2002 óta állt a védelmi minisztérium alkalmazásában, ez volt az első misszió, amelyen részt vett.
 
Két másik társát, Ionel Buzea tizedest és Ionel Toma őrvezetőt a kandahári katonai kórházban kezelik – mutat rá a védelmi minisztérium közleménye.
 
A Legfelső Semmítő- és Ítélőszék eljárást indított a katona halálának kivizsgálására.
 
 
A foksányi 280-as gyalogsági zászlóalj három katonája sérült meg pénteken Afganisztánban egy bevetés során, tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a védelmi minisztérium.
 
„A katonákat a helyszínen elsősegélyben részesítették, ezt követően pedig kimenekítették és a legközelebbi katonai kórházba szállították őket. Ketten stabil állapotban vannak, a harmadik katona egészségügyi állapota súlyos” – írja a szaktárca közleménye. A katonák neveit azután teszik közzé, hogy értesítették családjaikat.
 
A katonák egy konvojban utaztak Kandahar térségében, amikor egy robbanószerkezettel felszerelt gépjármű a páncélozott járművüknek rohant. A védelmi minisztériumot folyamatosan tájékoztatják az augusztusban kiutaztatott katonák állapotáról.
 
A román katonaság mintegy 620 katonával vesz részt a NATO afganisztáni Resolute Support missziójában. A külföldi missziók során 28 katona vesztette életét és több mint 180-an sérültek meg.

Hirdetés