Puck kiköltözött a Főtérre

A kolozsvári bábszínház névadója most épp WonderPuck néven utcai bábfesztivált lát vendégül.
Hirdetés
Péntek délután nyílt meg a WonderPuck Utcai Fesztivál a kolozsvári Főtéren: három színpadon lépnek fel Erdély bábos társulatai román és magyar nyelvű előadásokkal. Az előadások között és mellett fagyizni lehet, kézműveskedni, fotózkodni különböző bábfigurákkal és figurákként, vagy csak örülni a nyári melegnek az elképesztő lufidzsungelben.
 
A gyerekbarátan rövid köszöntők után a kisszínpadon a kolozsvári zeneiskola gyerekkórusa, a nagyszínpadon katonazenekar játszott főként nemzetközi slágereket, gyerekdalokat, Disney-rajzfilmek zenéit. Rögtön utánuk erdélyi multikulti tűnt fel a színpadon: a nagyváradi román Arcadia Társulat két tagja magyar népmeséket adott elő románul. Ezzel együtt öt előadás kerül ma színpadra, magyarul a helyi Puck Bábszínház játssza a Szegény Dzsoni és Árnikát 20:15-től.
 
 
Lufidzsungel
 
A lufik sokan vannak, de elég rövid az élettartamuk. Nem kell megijedni az elég gyakran hallatszó Puckanásoktól.
 
 
Jelmezesdi
 
Mindenféle jelmezben lehet fotózkodni.
 
Fotózkodás
 
 
Marionettek
 
A nett kis marionettek a kis- és a nagyszínpad közé, illetve a Mátyás-szobor elé helyezett miniszínpad előtt várakoznak, egyelőre még rácsok mögött. De hamarosan kiszabadulnak!
 
 
Nézőtér
 
Ezen a fesztiválon a nézőtér az egyik legízlésesebb dekoráció, végre nem a műanyag tucatszékeken ülünk.
 
 
Fesztiváldíszlet
 
A fesztiváldíszlet viszont nem biztos, hogy kivívja a szülők elismerését. Szerencsére eljött az a korosztály is, amelyiket még nem lehet ilyen édességgel korrumpálni.
 
A szénhidrátos korrupció egyébként elég sokba kerül, hat lej egy gombóc fagyi a téren, és az ásványvizet, cukrozott üdítőket is fesztiváláron adják.
 
 
Farkasebéd
 
Ez a farkaséhes farkas is éhen maradt a románul játszott magyar népmesében, a gazdag parasztemeber háziállatai mind kifogtak rajta. A koca nem volt hajlandó megsütni magát, se a malacait, egyedül a nézők sültek a délutáni melegben.
 
Azaz aki előadást akar nézni hétvégén a téren, ne pénzt vigyen (a műsor ingyenes), hanem kalapot.
 
Az előadások között időnként koncerteket és bábfelvonulásokat is tartanak majd, marionettparádé például szombaton és vasárnap is lesz. A részletes program itt böngészhető.

Hirdetés