Leváltották a román válogatott szövetségi kapitányát

Christoph Daum a jövő évi focivébé utolsó két selejtezője előtt állt fel a román kispadról.
Hirdetés
Leváltották Christoph Daumot, a román labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát – derült ki a Román Labdarúgó Szövetség ma esti közleményéből. Formálisan Daum és a román szövetség elnöke, Răzvan Burleanu közös megegyezéssel szerződést bontott, gyakorlatilag a szövetség kitette az edző szűrét, mert a válogatott nem jutott ki a 2018-as vébére.
 
A vébéselejtezők közül még a kazah és a dán válogatott elleni meccs van hátra. Az eddigi 8 selejtező során Románia mindössze 9 pontot gyűjtött, ami azt jelenti, hogy a válogatott nem utazhat ki az oroszországi vébére.
 
A válogatott felkészülését irányító stáb többi tagja a helyén marad a következő szövetségi kapitány kinevezéséig, aki majd dönt arról, kivel szeretne együtt dolgozni, jegyzi meg a hazai szövetség közleménye. A szövetség megköszöni Daum elmúlt 15 hónapnyi munkáját, közleményük szerint a kapitány magas színvonalat követelt meg a fizikai felkészülés, a felkészülés körülményei, a sportfegyelem, a táplálkozás, a felépülés, a mentális felkészülés, integritás és kommunikáció terén, amely teljes mértékben szükséges a nagy futballteljesítményekhez, azonban ez sem volt elég a válogatott kijutásához a vébére.
 
A szövetségi kapitányi posztra valószínűsített Dan Petrescu biztosan nem vállalja, közölte csütörtök este a Kolozsvári CFR csapata, közleményében a klub mindenesetre köszöni a labdarúgó szövetség érdeklődését és azt, hogy az edző előtt a szövetség a klubot kereste meg. Petrescu marad a kolozsvári klubnál, ahol alig három hónapja kezdett el dolgozni. 

Hirdetés