nu!
Jean St'Ay
2017. szeptember 14. csütörtök, 14:36
Sőt, meg is fenyegette a „kihágó” pedagógusokat.

A hírt a Nemzeti Liberális Párt alelnöke, Laurențiu Leoreanu tette közzé szerdán. A képviselő közleménye szerint, az oktatási minisztérium körlevélben tájékoztatta az ország középiskoláit: tilos a minisztérium által nem engedélyezett segédanyagokat használni.

„Az oktatási minisztérium megfenyegeti a diákok érdekében többet dolgozni szándékozó tanárokat. Egy országos körlevélben – amely nagy felháborodást keltett a pedagógusok körében, és melyet ezúttal a sajtó rendelkezésére bocsátok – a minisztérium megtiltja a segédanyagok használatát a tanórákon, sőt az állami hatóságok tájékoztatásával fenyegeti a tiltást áthágó tanárokat”, áll a Leoreanu által aláírt közleményben.

A képviselő által mellékelt körlevélben többek közt ez áll: „Az egyetem előtti közoktatásban használható segédanyagok akkreditációjára és engedélyezésére vonatkozó törvényes eljárások elfogadásáig tilos az oktatási minisztérium által nem engedélyezett segédanyagok használata.”

A körlevél kategorikus imperatívusszal zárul: „hangsúlyozzuk, hogy a fenti kötelezettség be nem tartása esetén az oktatási minisztérium fenntartja magának a jogot, hogy az illetékes állami hatóságokhoz forduljon.”

„Nem csodálkoznék, ha Liviu Pop miniszter hamarosan létrehozza az oktatási minisztérium rendőrségét, amelynek az lesz a dolga, hogy megbüntesse és menessze a Szociáldemokrata Párt által előírt szabályokat megszegő pedagógusokat”, kommentálja a szöveget a nemzeti Liberális Párt alelnöke. „A gesztus példátlanul csausiszta, és Liviu Popnak azonnal le kellene mondania, vagy Mihai Tudose miniszterelnöknek menesztenie kellene őt.” 

A képviselő szerint a körlevél tulajdonképpen a Szociáldemokrata Párt azon célját szolgálja, hogy uniformizálja a fiatalok gondolkodását és manipulálható tömeget faragjon belőlük. 

Emlékeztetőül: Liviu Pop oktatási miniszter egy hónapja bejelentette, hogy „az összes tanulmányi segédanyag felülvizsgálatra szorul, vagyis a segédanyagok a mai naptól kezdve nem érvényesek”. Azokról a segédanyagokról van szó, amelyeket a korábbi években az oktatási minisztérium akkreditált és engedélyezett.

 

Felhívtuk az ügyben Tárkányi Erika Kolozs megyei magyar szaktanfelügyelőt, aki arról tájékoztatott, hogy az iskolák valóban megkapták az említett körlevelet. A minisztérium által engedélyezendő munkafüzetek és segédanyagok megírásának módszertana a hírek szerint folyamatban van, de egyelőre nem tudni, mikor kerülnek a kérdéses anyagok az iskolákba. Addig viszont a nem engedélyezett segédanyagok használata tilos.
 
 
FRISSÍTÉS: Befejezték az oktatási segédanyagok jóváhagyásának módszertanát, ezeket miniszteri rendelettel hagyják majd jóvá, tájékoztatott csütörtökön a tanügyminisztérium. Módosítják az Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ működését szabályozó kormányhatározatot, hogy ezentúl ez az intézmény foglalkozhasson a segédanyagok felmérésével. Erre a komány jövő heti ülésén kerülhet sor.

„Jövő héttől kezdődően benyújthatják a kiadók a segédanyagokat, hogy jóváhagyhassuk és elfogadhassuk ezeket” – mondta Liviu Pop tanügyminiszter egy, a Facebookon közzétett videóüzenetben. Szerinte a minisztérium nem csinál egyebet, csak összhangba hozza az oktatási törvényt a segédanyagokkal.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23046
Se sértődés, se felháborodás nem hangzott el a megnyitón. Cuppogós vörös szőnyeg, megrendültség és emlékezés Doina Corneára játszotta a nyitógála főszerepét.
Mától katonás szigort vezettek be adataink védelmében az egész Európai Unió területén.
Rendesen rátelepült a filmfesztivál a Főtérre, délután már moccanni is alig lehet a szabadtéri mozitól.
Mindegyik érdekelt félnek volt autonómiaterve Erdélyre, de végül az döntött, hogy kinek volt itt a hadserege a második világháború végén.
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.