Lecsaptak a kolozsvári román focihuligánok a békésen focizgató magyar szurkolókra (VIDEÓ)

A helyszínen sok gyermek is tartózkodott. A csendőrség viszont elkésett.
Hirdetés

A Kolozsvári CFR szurkológárdája, a KVSC 1907 immár nyolcadik éve szervezi a KVSC Kupa nevezetű amatőr fociturnét, ahol erdélyi, magyarországi és szlovákiai szurkolókból verbuválódott csapatok mérik össze erejüket.

Szeptember 9-én, szombaton került sor nyolcadik alkalommal a KVSC Kupára: a szervezők kibéreltek egy magántulajdonban levő kispályát, és vendégestől, családostól, gyerekestől kivonultak a helyszínre.

Igen ám, de a Kolozsvári U szélsőséges szurkolói, az ultrák valahogy tudomást szereztek az eseményről és elhatározták, hogy „meglátogatják” a magyarokat, bizonyos régi ellentéteket rendezendő. A hírek szerint az ultráknak nem a KVSC szurkolóival volt bajuk, hanem a magyarországi vendégekkel, akikkel még 1998-ból volt egy elszámolandó „becsületbeli” ügyük.

A focizgató, szórakozó társaság egy adott pillanatban arra ébredt, hogy egy botokkal, láncokkal, egyéb fehér fegyverekkel felszerelt huligánhorda betöri a bejárati kaput, és xenofób szlogeneket ordítva, káromkodva beözönlik a rendezvény helyszínére.

A helyzet azért volt különösen drámai, mert – egy szemtanú szerint – a helyszínen körülbelül 20, négy hónap és nyolc év közötti gyermek, továbbá terhes nők is tartózkodtak. A szurkolók megpróbáltak kommunikálni a támadókkal, akik azonban magasról tettek az egészre és rájuk támadtak, használták a fehér fegyvereiket, kövekkel, téglákkal dobálták a bent tartózkodókat. A magyar szurkolók erre már visszavágtak, és sikerült is kiszorítani az ultrákat a bérelt területről.

Időközben a magyar szurkolók természetesen értesítették a csendőrséget a támadásról, ám mire a szervek kiértek, a támadók már menekülőre fogták a dolgot. A csendőrség álláspontja szerint, mire a helyszínre értek, az összecsapásnak vége volt. A csendőrség utólag arról tájékoztatott, hogy jegyzőkönyvet készítettek az esetről, amely az ügyészség asztalára kerül. A szurkolók szerint viszont őket egyetlen hivatalos szerv sem kérdezte ki az incidens után.

Hirdetés

A Kolozsvári CFR elnöke, Iuliu Mureșan, illetve a Kolozsvári U ügyvezetője, Ioan Ovidiu Sabău elítélte az esetet. Radu Constanțea, a Kolozsvári U elnöke nem kívánta kommentálni a dolgot, arra hivatkozva, hogy nem tudja, miről is van szó.

Az ultrák által megtámadott szurkolók egyelőre nem tettek bűnügyi feljelentést, viszont felvették a kapcsolatot ügyvédeikkel, a megfelelő jogi lépések megtételének érdekében.

 

Hirdetés