Műveleti térképnek nézte a Székelyföldi Legendárium posztereit a PMP-politikus, ezért bojkottálná a MOL-t

Eugen Tomac a Facebookon csinált nagyon hülyét magából.
Hirdetés

A Băsescu-féle Népi Mozgalom Pártjának (PMP) ügyvezető elnöke, Eugen Tomac úgy gondolta, hogy megpróbál ő is hasznot húzni az utóbbi hetek magyarellenes kampányából.

Annál is inkább, mivel tankolás közben megfigyelte, hogy az országszerte működő MOL-benzinkutaknál látható egy nagy plakát, amely bizony az erdélyi magyarok által lakott területeket ábrázolja mindenféle vicces és színes rajzokkal együtt.

És hát ezt kemény és fárasztó agyműködéssel összefüggésbe hozta azzal, hogy a MOL magyar tulajdonú cég, színei a magyar nemzeti piros-fehér-zöld és arra a következtetésre jutott, hogy az üzemanyag-társaság az erdélyi magyarlakta területek autonómiáját reklámozza és támogatja a Románia feldarabolására irányuló kampányt.

Ezért a politikus a MOL-kutak bojkottálására buzdít Facebok-oldalán.

Eugen Tomac egyébként a Székelyföldi Legendárium csapata által készített négynyelvű színes térképet nézte Erdély elrablása előkészítésének, amely a MOL-kutaknál látható kifüggesztve évek óta.

Hirdetés

A politikus Facebook-bejegyzése alatt épületes társalgás folyik, kommentelők harcosan csatlakoznak a bojkotthoz és védik az egységes román nemzetállamot. Megszólal a térkép készítője, a legendáriumos Fazakas Szabolcs is, aki elmagyarázza, mi is ez a „plakát”, de hozzászólásait ellenségesen fogadják.

Hirdetés