Nem áll le a magyarellenes diskurzussal a PNL

A félig magyar Ludovic Orban pártelnök szerint az RMDSZ tartja életben a Tudose-kormányt, amely a támogatás cserébe példa nélküli kiváltságokat biztosíthat a magyaroknak.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) kész olyan kiváltságokban részesíteni a romániai magyar kisebbséget, amilyenekre egyetlen európai országban sincs példa, hogy cserében az RMDSZ támogassa a Mihai Tudose vezette kormányt – véli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

„A Tudose-kormányt az RMDSZ tartja életben. Tegnap az RMDSZ bejelentette, hogy meghosszabbítja a PSD-vel kötött parlamenti együttműködési megállapodást (vagyis támogatja a parlamentben a Terente-kormányt). Feltettem magamban a kérdést, hogy vajon milyen árat fizet ezért a PSD. A képviselőház munkaügyi bizottságában megkaptam a választ a kérdésemre, miután a koalíció képviselői kedvezően véleményezték a közigazgatási törvény módosítására irányuló tervezetet, amelynek értelmében 20%-ról 10%-ra csökken az anyanyelv-használati küszöb” – írja csütörtöki Facebook-bejegyzésében Ludovic Orban.

A liberális pártelnök szerint a PSD részéről „az árulás” az ára ennek a támogatásnak.

„2018 küszöbén a PSD megadja magát azok előtt, akik nem hajlandók megünnepelni az egyesülés centenáriumát, és olyan privilégiumokat ad nekik, amilyenekre egyetlen más európai országban sincs példa, csak azért, hogy hatalmon maradjon. Mindezt úgy, hogy közben Magyarország keresi a kákán a csomót a velünk való viszonyban. Álljatok le, szégyentelenek!” – áll még Orban bejegyzésében. 

Hirdetés