Rekordokat döntött az idei Forgatag

A marosvásárhelyi fesztivál ötödik kiadása – a szervezők értékelője – szerint az eddigi legjobb volt.
Hirdetés

„A legek Forgatagának is nevezhetnénk az ideit, hiszen több szempontból is rekordot döntöttünk” – indít a Vásárhelyi Forgatag záróközleménye, mely számokkal támasztja alá a kijelentést. Egyrészt ebben az évben tartott a leghosszabb ideig – tíz napig – a rendezvény, és most volt a legnépesebb a szervezői csapat. Mintegy 50-en vettek részt a szervezében, munkájukat nagyszámú önkéntes csapat segítette. 45 társszervező intézmény és egyesület csatlakozott idén a Forgatag programjaihoz, és több mint 50 vállalkozás támogatta a rendezvény létrejöttét.

Idén kínálták a legtöbb, vagyis 370 programot a vásárhelyieknek és az idelátogatóknak, mintegy 51 helyszínen: az Aranykakasnál, a Kultúrpalotában, a Teleki Tékában, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, annak sportpályáján, a Maros Megyei Múzeum különböző részlegeiben, a várban, Vártemplomban, a színházban, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban, a Víkendtelepen, az állatkertben, a zsinagógában, a G-kávézóban, a Ligetben vagy a Teleki-Köpeczi házban, stb. 47-re nőtt az árusok száma is, sokkal több boros poharat váltottak ki a Borudvarban, mint tavaly, összesen 6 színpadon voltak koncertek.

A szervezők konkrét számadatokkal egyelőre nem szolgáltak a résztvevők számát illetően, de közöltek: megszámlálhatatlanul sokan voltak. Nőtt a román érdeklődők száma is: szinte minden rendezvényen lehetett román szót hallani.  

A záróközlemény szerint jó ötletnek bizonyult a Szféra programjait korábban megszervezni, így arra is nagyon sokan el tudtak jutni. 

Az ötödik Vásárhelyi Forgatag egyik újdonsága volt a karszalagok bevezetése,  amelyekkel kedvezmények jártak a fizetős programokra, ugyanakkor támogatni lehetett a Bolyai sportpálya felújítását és a rendezvény családi programjait is. A karkötők tulajdonosai nyereményakción vehettek részt, a nyertesek listája itt található.  

Hirdetés