Telefonfotó: Szabó Tünde
Hurrá!
szabot
2017. augusztus 22. kedd, 14:21
Bringások is használhatják, és működik rajta a zöldhullám.

A nap, sőt a hét meglepetése, hogy nemcsak sikerült befejezni a kolozsári Főtér déli oldalának újraaszfaltozását, de elkészült a rég ígért buszsáv a The Office-tól a Főtérig. Vagyis háborítatlanul, sőt pompásan buszozunk a Mărăști negyed torkából a központig. A sávot kerékpárosok is használhatják, ma kipróbáltuk, és jelentjük, remekül működik a zöldhullám. Legalábbis bringával, nulla busszal előttünk.

Azért írtuk, hogy ez az első értelmes buszsáv a városban, mert ugyan nagyon hasznos a polgármesteri hivataltól a Bocskai térig vezető sáv is, de azt folyamatosan szaggatják a piros lámpák, és még azelőtt sikerült lezárni az autós forgalom elől, hogy a belvárosi dugók elérték volna jelenlegi csúcsaikat.

Idén zártak le egy sávot a troliknak a Heltai / Cipariu tértől a református teológiáig, de az egyrészt nagyon rövid, másrészt úgy állították be a közlekedési lámpákat rajta, hogy a tömegközlekedési eszközök kerültek a legnagyobb hátrányba.

A most elkülönített sáv közel másfél kilométeres, van tér kiélvezni a haladást, és iskolakezdésig van még idő is, hogy megszokják a sofőrök.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22664
Hála Istennek, utoljára. Persze más hülyeségek is történtek a mai napon. Például, a francia forradalmárok bevezették a… forradalmi naptárt.
A környezetőrség rövid időn belül másodjára bírságolja meg a megyei önkormányzatot, mely továbbra sem képes megoldani a pataréti csurgalék ügyét.
Azért, mert a hivatal állást foglalt a december elsejei esetleges szélsőséges, nacionalista túlzásokkal szemben.
Közben a parlament előtt tüntetnek a Tudose-kabinet ellen.
Elutasította az alkotmánybíróság a keresetét, vizsgálódhat a DNA a PSD-elnök kedvenc horgászhelye ügyében.
Csaknem ötezer éve van velünk a dögvész.
Mi, magyarok, közvetlenül nem olyan sokat, valljuk be. Közvetve viszont volt és van pár pozitívum, ezt is be lehet vallani.
Legalábbis amíg a migrációs útvonal át nem tevődik ide.
A testület érvénytelenítette a Diszkriminációellenes Tanács korábbi határozatát.
Az ünnep mellett vagy ellen állást foglaló nacionalistákkal szemben intézkedni fognak a hatóságok – szögezi le a prefektúra közleménye.
Sem az ügyiratokhoz, sem a gyanúsítottakhoz nem férhetnek hozzá a sajtósok, ha a CSM bevezeti drasztikus szigorításait. De akkor ki fogja megírni, hogy éppen kit visz el a DNA?
Ahogy szorul a hurok Liviu Dragnea és bandája körül, úgy tolják büntetőügyes vezérek a szociáldemokrata pártot a nemzeti szocializmus irányába.
A szökevényt több találta érte, de túlélte.
Mert tömegesen megy külföldre dolgozni a fiatal szürkeállomány.