Telefonfotó: Szabó Tünde
Hurrá!
szabot
2017. augusztus 22. kedd, 14:21
Bringások is használhatják, és működik rajta a zöldhullám.

A nap, sőt a hét meglepetése, hogy nemcsak sikerült befejezni a kolozsári Főtér déli oldalának újraaszfaltozását, de elkészült a rég ígért buszsáv a The Office-tól a Főtérig. Vagyis háborítatlanul, sőt pompásan buszozunk a Mărăști negyed torkából a központig. A sávot kerékpárosok is használhatják, ma kipróbáltuk, és jelentjük, remekül működik a zöldhullám. Legalábbis bringával, nulla busszal előttünk.

Azért írtuk, hogy ez az első értelmes buszsáv a városban, mert ugyan nagyon hasznos a polgármesteri hivataltól a Bocskai térig vezető sáv is, de azt folyamatosan szaggatják a piros lámpák, és még azelőtt sikerült lezárni az autós forgalom elől, hogy a belvárosi dugók elérték volna jelenlegi csúcsaikat.

Idén zártak le egy sávot a troliknak a Heltai / Cipariu tértől a református teológiáig, de az egyrészt nagyon rövid, másrészt úgy állították be a közlekedési lámpákat rajta, hogy a tömegközlekedési eszközök kerültek a legnagyobb hátrányba.

A most elkülönített sáv közel másfél kilométeres, van tér kiélvezni a haladást, és iskolakezdésig van még idő is, hogy megszokják a sofőrök.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22664
A Szociáldemokrata Párt a szovjet tank taktikáját követi. Mindenen átgázol, hogy eljusson a legfőbb vezér által kijelölt pontba. A cél fontosabb a saját országának okozott károknál.
Eddig hat biztos továbbjutó és ugyanannyi kieső ismert, előbbi csoporthoz Belgium és Anglia, utóbbihoz Lengyelország csatlakozott.
Ha Ön a Terra Tourism cégtől vette a nyaralási csomagját, elkezdhet aggódni. A cég ugyanis fizetésképtelenné vált.
Vasile Lechințan szerint az erdélyi magyarok eltulajdonították a... saját vagyonukat. Ami persze nem is az övék. Hanem a románoké is. Ez ügyben levelet is írt Klaus Iohannis elnöknek.
Elege van abból, hogy az RMDSZ összejátszik a PSD-vel.
Harmadjára nem hagyják megalázni magukat, és mindenképp a központba hozzák be a melegfelvonulást. Coming in!
Elmentünk, megnéztük, hogyan varázsolja a tömeget Nick Cave, az ausztrál rockvarázsló a román és a magyar fővárosban. És láttuk, hogy brutálisan és szépen. Ahogy szokta.
A félidőben még kiesésre álló címvédő a vb eddigi legjobb meccsén fordítani tudott a svédek ellen. Tunézia esélyei gólzáporos meccsen szálltak el, Dél-Korea túl későn lőtt gólt.
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Utakat, magánházak udvarait, magasfeszültségű hálózatokat, vezetékeket vert el az eső.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Szerbia egy félidőn keresztül továbbjutónak számított, de most brazilverésre van ítélve.
Utakat! Villamosítást! Iskolákat! Gyárakat! Városiasítást! Megyésítést! Fogyasztást! De milyen áron?
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.