Telefonfotó: Szabó Tünde
Hurrá!
szabot
2017. augusztus 22. kedd, 14:21
Bringások is használhatják, és működik rajta a zöldhullám.

A nap, sőt a hét meglepetése, hogy nemcsak sikerült befejezni a kolozsári Főtér déli oldalának újraaszfaltozását, de elkészült a rég ígért buszsáv a The Office-tól a Főtérig. Vagyis háborítatlanul, sőt pompásan buszozunk a Mărăști negyed torkából a központig. A sávot kerékpárosok is használhatják, ma kipróbáltuk, és jelentjük, remekül működik a zöldhullám. Legalábbis bringával, nulla busszal előttünk.

Azért írtuk, hogy ez az első értelmes buszsáv a városban, mert ugyan nagyon hasznos a polgármesteri hivataltól a Bocskai térig vezető sáv is, de azt folyamatosan szaggatják a piros lámpák, és még azelőtt sikerült lezárni az autós forgalom elől, hogy a belvárosi dugók elérték volna jelenlegi csúcsaikat.

Idén zártak le egy sávot a troliknak a Heltai / Cipariu tértől a református teológiáig, de az egyrészt nagyon rövid, másrészt úgy állították be a közlekedési lámpákat rajta, hogy a tömegközlekedési eszközök kerültek a legnagyobb hátrányba.

A most elkülönített sáv közel másfél kilométeres, van tér kiélvezni a haladást, és iskolakezdésig van még idő is, hogy megszokják a sofőrök.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22664
Besztercén történt az incidens, az RMDSZ ki van akadva.
A kétéves rendezvénysorozat az 1918-1920-as időszakra fókuszál
Jövőre kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt.
Még államtitkárként segített Teleorman megyei tulajdonba, majd magánhasználatba juttatni egy dunai szigetet és a folyam Pavel-ágának egy részét.
Nehéz másként értelmezni az RMDSZ-elnöknek a kolozsvári magyar ügyintéző iroda megnyitóján elhangzott szavait.
A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács nagyváradi ülésén nem mindenben értettek egyet a résztvevők, de abban igen, hogy tovább kell folytatni az autonómiaküzdelemet.
És akkor esetleg az erdélyi magyarok meg a székelyek meg más „tiltott népek” is vérszemet kapnak.
Fél éve „azonnali szerződésbontást” ígért Nagy Zoltán.
Pazar előadással kápráztatta el közönségét a Magyar Állami Operaház erdélyi turnéjának utolsó helyszínén, Kolozsváron. Azt ígérik, visszajönnek.
Befutott, nagy nevek és roppant ígéretes fiatalok rendeznek majd Kolozsváron, miközben a társulat rengeteget utazik bel- és külföldön.
Tamási Zsolt mellett a volt megyei főtanfelügyelőt, Ștefan Someșant is hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.
Marius Nicoară gondolt egy nagyot és előállt korszakalkotó javaslatával.
Bíró és Márton több mint 3, illetve 4 ezer kilométert repültek, míg Bolomey egyelőre félúton van.
Negyven éves az erdélyi táncházmozgalom, zenészek és táncosok százai lépnek fel három napon át.