Három román és egy magyar sérültje van a barcelonai támadásnak

Egyikük sincs életveszélyben.
Hirdetés

Egy harmadik román állampolgárságú sérültet is azonosítottak a barcelonai támadást követően, tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget pénteken a külügyminisztérium. Közben a magyar külügyi tárca is közölte, hogy a katalán fővárosban csütörtökön végrehajtott merényletnek egy magyar sérültje is van.

„A spanyol hatóságok péntek reggel tájékoztatták Románia barcelonai konzulátusát, hogy a terrortámadás sérültjei között egy harmadik román állampolgárságú személyt azonosítottak. A hivatalos források szerint kórházban ápolják a sérültet, állapota nem súlyos” – írja a külügyminisztérium közleménye.

A minisztérium szerint az áldozatok azonosítása komplex folyamat, a helyzet percről percre változhat.

A bajba jutott román állampolgárok Románia barcelonai nagykövetségétől kérhetnek konzuli segítséget a következő telefonszámokon: +34 934 181 535 vagy +34 934 344 223, +34 661 547 853, illetve a diplomáciai képviselet +34 649 656 032-es telefonszámán.

Csütörtök este egy román sérültről számoltak be a hatóságok, a sebesültek között később még egy román állampolgárságú személyt találtak.

Közben szintén pénteken a magyar külügyminisztérium azt közölte: van egy magyar sérültje is a csütörtöki barcelonai támadásnak, egy nő könnyebben megsérült, de már el is hagyhatta a kórházat. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára közölte, szerencsére a halálos áldozatok között nincs magyar.

Hirdetés

A sérült nő kartörést szenvedett, a barcelonai főkonzulátus munkatársai személyesen is felvették vele a kapcsolatot, de konzuli segítséget nem kért – közölte.

Az államtitkár kiemelte: a főkonzulátus folyamatos ügyeletet biztosít, a külképviselet a +34 629745593-as számon érhető el.

Mint ismeretes, a csütörtöki merénylet során 13 ember vesztette életét Barcelonában.

Egy kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában, a Las Ramblas sugárúton. A gépjármű mintegy 600 métert tett meg az emberek közt, miután nekiütközött egy elárusítóbódénak, a sofőr pedig elmenekült.

Hirdetés