Sztárzongoristát lát vendégül a csodagyerek

Boros Misi és Bogányi Gergely rendkívüli koncertje zárja a Magyar Szakosok III. Találkozóját.
Hirdetés
Boros Misi, a Magyar Televízió Virtuózok című tehetségkutatójának 2014-es korcsoport-győztese, a Római 8. Mozart Nemzetközi Zongoraverseny (2013), a milánói Piano Talents (2015), a Franciaországi Zenei Verseny (2016) első helyezettje, Junior Prima-díjas zongorista játékában gyönyörködhet a kolozsvári közönség augusztus 18-án, pénteken 16 órától a Filharmónia koncerttermében (Auditorium Maximum, Farkas utca u. 1 sz.). 
 
A nemrégiben első lemezét megjelentető és közel 150 hazai és nemzetközi koncertet maga mögött tudó fiatal tehetség meglepetésmeghívottja mestere, Bogányi Gergely Kossuth-,  Liszt- és Prima-díjas zongoraművész. Boros Misi a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor keretében találkozott először személyesen Bogányi Gergely zongoraművésszel, aki azóta is követi és segíti a fiatal tehetség pályáját. 
 
A kolozsvári fellépés  közös programsorozat kezdete, amelynek következő állomása az Öröm-ünnep Virtuózok-koncert augusztus 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, majd december 6-án a MÜPA-ban lépnek fel együtt a Mester és tanítvány program keretében.
 
A kolozsvári koncertre a belépés díjtalan, az esetleges felajánlások jótékony célt szolgálnak: a felajánlott adományokból Boros Misi a hátrányos helyzetű tehetséges romániai magyar gyerekeket támogató, kolozsvári székhelyű Nyilas Misi Alapítvány révén egy szerény körülmények között élő, de kiemelten tehetséges erdélyi magyar fiatal zenei tanulmányait kívánja támogatni. További részletek itt.

Hirdetés