Rányugizott a Magyar Napok a Sétatérre

Extrapihenősre rendezte be a parkot. Pont ez hiányzott!
Hirdetés
Első látásra főnyeremény a Sétatér mint a Kolozsvári Magyar Napok legújabb helyszíne. Pont azt nyújtja, ami a Farkas utcából vagy a Főtérről hiányzott: hogy két program között meg lehessen pihenni valahol az árnyékban. 
 
Mától nemcsak a füvön vagy a padokon lehet végezni ezt a vitális fontosságú fesztiváltevékenységet, hanem a park legalább négy, kizárólag pihenésre berendezett részén. A sétatéri színpad a park kellős közepén található, bármelyik irányból is keresnénk, vagyis a fősétány közepén. A pihenőhelyek a színpadhoz közel, kissé már a magyar színház felé találjuk a melléksétányok és a park széle közötti füves területeken. 
 
 
Oszkáááár!
 
Oszkár jelzi, hogy megérkeztünk a park magyarnapos részére. Kicsit odébb a sörnek is ő károg. | Fotók: Szabó Tünde
 
 
A sétatéri színpad
 
A hangosítópult elsőre zavaróan nagynak tűnik, de majd megnézzük koncert közben is.
 
 
Sétatéri nyugi
 
A két függőágyas nyugvóhelyet fák árnyékolják, a raklapos, illetve a babzsákos henyélő fölé dizájnos sátorlapot szereltek, amilyen a Jazz in the park fesztiválról lehet ismerős. Ahogy az is, hogy aki a raklapbútoroknál több kényelmet szeretne, az el kell, hogy viselje a helyi minivásárban kapható üdítő vagy épp a gázszolgáltatójának a reklámját.
 
 
Nyugi
 
 
Kolozsvári Magyar Napok a Sétatéren
 
 
A borstand előtt hordókat lehet támasztani iszogatás közben, a saját pörkölésű kávét kínáló stand saját kerti bútort hozott az ébredni kívánóknak, és a söröspult sem hagyja álldogálni fogyasztóit, ők autentikus sörfesztiválos asztalokhoz ülhetnek le. 
 
Természetesen nem csak inni lehet a sétatéri minivásárban, kapható lángos, kürtőskalács és hotdog, mindegyik székely kiadásban. A lángosos például nem hajlandó választani a hagyományos székelyzászló és a mintegy tíz éve meghonosodott, kék-arany lobogó közül, és mind a kettőt kitűzte. 
 
Székely lángos, székely hotdog, székely zászlók
 
 
A húsokért Moldovan felel, akinek az alkalmazottai a Magyar Napokon naná hogy magyar pántlikás kalapban szolgálnak ki. A forró lángosos mellett pedig rögtön ott a fagyi, ha felforrna az agyvizünk az előbbi árán. Hogy lenyugodjunk, desszertként tornyai rétest is tömhetünk magunkba.
 
 
A fő-Kolompos és közönségének töredéke
 
A KMN stábjának felvétele
 
A színpadot kedd délután a Kolompos együttes izzította be legalább egy óvodányi apróság legnagyobb örömére. Este itt lépett fel a Pál Utcai Fiúk, illetve a Kowalsky meg a Vega, a hét további délutánjain pedig a könnyűzene legfrissebb magyar felfedezettjei esténként egy-egy sztárzenekarral megspékelve. Szerda este például az Anna and the Barbies mutatja meg, milyen az a karneváli punk.
 
Ugyancsak szerdától üzemel itt a gyermekpark Bóbita játszóházzal, kézműveskedéssel, fociedzéssel, mesekuckóval, társasjátékokkal, papírszínházzal, bűvésztanodával, óriáshomokozóval, mezítlábas ösvénnyel és cipős gyermektáncházzal. Mi több, itt üt sátrat a Kolozsvári Állami Magyar Színház is, ahol turizni lehet a színészek cuccaiból, amíg ők a gyerekekkel foglalkoznak.

Hirdetés