Levelet írt a székely vezetőknek Iohannis

Az elnöki hivatal szerint nyitottak a további párbeszédre. Nos, lássuk!
Hirdetés

Levelet kapott Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök az államelnöki hivataltól, amelyben a nemrégiben lezajlott székelyföldi elnöki látogatás kapcsán azt közlik: továbbra is nyitottak a párbeszédre Klaus Iohannis államfő és a magyar közösség képviselői között – írja a Székely Hírmondó.

Tamás Sándor a lap érdeklődésére megjegyezte, az is lehet, hogy csak egy protokolláris, szépen megfogalmazott levélről van szó, viszont eddig hasonlóval még nem találkozott a román államfői hivatal részéről. A közgyűlési elnök elmondta, az a tanácsos, akivel közösen szervezték Klaus Iohannis székelyföldi látogatását, a levélben megköszönte az együttműködést, és értékelte az ez alkalomra összeállított programot.

„Azzal az ígérettel zárul a levél, ami tulajdonképpen az államelnök utolsó mondata is volt a látogatás végén, hogy ez egy kezdet, és folytatjuk” – mutatott rá Tamás, hozzátéve: várhatóan valóban lesz folytatás, mivel válaszolni fog a levélre, és konkrét időpontot kér az államfőtől a párbeszéd folytatására.

Hirdetés