Jön a minivakáció, a rendőrök már készülnek

24 ezerrel több belügyi alkalmazott teljesít majd szolgálatot az utakon és a köztereken.
Hirdetés

A Nagyboldogasszony-napi minivakáció zavartalanságát biztosító intézkedések ügyében tárgyalt Marcel Ciolacu kormányfőhelyettes pénteken Carmen Dan belügyminiszterrel, Răzvan Cuc szállításügyi miniszterrel, Florian Bodog egészségügyi miniszterrel és Mihai Fiforral, a gazdasági tárca vezetőjével.

A kormány arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy augusztus 12-e és 15-e között a szokásosnál 24 ezerrel több belügyi alkalmazott teljesít majd szolgálatot a közbiztonság és a közlekedés zökkenőmentességének biztosítása érdekében.

Mivel augusztus 15-e egyúttal a román tengerészet ünnepe is, 1100 belügyi alkalmazott a tengerparti rendezvényeken lát el szolgálatot. Az ünnepnapokon 4700 tűzoltó és rohammentős áll készenlétben, hogy szükség esetén a bajbajutottak segítségére siessen.

Növelték a személyzet létszámát a határátkelőkön is: 3200 határrendőr dolgozik azért, hogy lecsökkentsék a várakozási időt az országból való távozáskor illetve bejövetelkor. A vonatokat pótkocsikkal látják el, és növelik a szolgálatot teljesítő személyzet létszámát a nagyobb vasúti gócpontok pályaudvarain.

A kabinet adatai szerint augusztus 12-e és 15-e között országszerte 233, nagy tömegeket megmozgató vallási, katonai vagy kulturális rendezvényre kerül sor, ezekre összesen 600 ezer résztvevőt várnak. A legnagyobb szabású rendezvényeket Constanţa, valamint Brăila, Neamţ, Kolozs, Suceava és Máramaros megyében tartják. 

Hirdetés