szabot
2017. augusztus 11. péntek, 09:54
Nagyon szokatlan baleset történt éjszaka Gorj megyében.
Egy Olaszországból hazatérő sofőr 33 vaddisznót ütött el szerda éjszaka a 67-es úton Gorj megyében. A Târgu Jiu felé tartó sofőr elgázolt egy állatot, majd megijedt, félrerántotta a kormányt, és így nekihajtott az út szélén haladó többi állatnak, mondta el a Digi 24 hírtelevíziónak. 
 
A baleset után egyből hívta a 112-es sürgősségi telefonszámot. A helyszínre kiszálltak a vadászok, összeszedték az állati maradványokat. A húst megvizsgáltatják, az állatokat pedig elégetik vagy értékesítik. A sofőr sértetlenül megúszta, az autóját viszont szervízelni kell.
 
Egy helyi vadászegyesület elnöke szerint a vaddisznóállomány nagyon elszaporodott a környéken, de a gázolásnak azért is lett ennyi áldozata, mert a többségük 2-3 hetes malac volt. Ezen az országúton gyakran történik hasonló baleset, mondta Florin Nuță, de hiába beszélt a közútért felelős hatósággal, hogy tegyenek ki figyelmeztető táblákat, vezessenek be sebességkorlátozást azon a szakaszon.
 
A helyi gazdálkodók is fel vannak háborodva, mert a vaddisznók minden évben jelentősen károsítják a kukoricatermést.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22526
Az RMDSZ támogatja a törvénytervezetet.
A tíz legvonzóbb megye közül hat Erdélyben található. Így néz ki a lakosság belső migrációja Romániában.
A feketelistán persze a Székelyföld is ott van.
De igen szánalmas lett az eredmény, pláne miután kiderült, hogy is áll a dolog valójában.
A katalán helyzet világosan mutatja, hogy Romániában miért nem fogadható el semmilyen autonómiakövetelés, mert az végül alkotmánysértéshez fog vezetni.
Még több szabadságot szeretne Lombardia és Veneto.
A csipkebogyó, azaz hecsedli/hecserli Kalotaszeg jellegzetes növényének számít. Nem csoda, hogy egész fesztivált építettek köréje. Ott jártunk, és amit láttunk...
Az '56-os forradalom emlékére most lyukas az egyik magyar zászló a budapesti parlament főlépcsője felett.
A kulturális miniszter testvéri jobbot nyújt, hogy együtt ünnepeljük Romániát.
És a tűzvédelmi engedélyek beszerzését is egyszerűsítik.
A regionális kormányt felfüggesztik. Carles Puigdemont elnök levonul a pályáról. És hat hónapon belül regionális választások lesznek.
Kétszázötven évig mostohán bánt velük a sors, míg otthonra leltek. Hetven év után is jövőt terveznek a bukovinai székelyek. Helyszíni riport a Völgység fővárosából.
A helyenként zavaros szövegből egy dolog biztosan kiderül: a románok most már Ausztriától is rettegnek. Miért? Hát, hogy elvész Erdély, azért!
Legalábbis ez derül ki egy Katalóniában elvégzett felmérésből. Közben a spanyol kormány elkezdte rendkívüli ülését, ahol lényegében Katalónia sorsáról döntenek.