könyvből futni
csubakka
2017. augusztus 1. kedd, 14:21
Ön például tudja az emelt térdű futás szabatos definícióját? Na ugye...

Mihai Tudose kormányfő hétfő este azt mondta: reméli, hogy csak vicc Liviu Pop oktatási miniszter javaslata a testnevelést tankönyv bevezetéséről.

Kiderült, hogy egyáltalán nem vicc és egyáltalán nem csak ötletről van szó, az ötödikeseknek szóló egyik testnevelés tankönyv ugyanis elkészült, nyilvános és elektronikus formában le is tölthető bárki által.

Erről maga Liviu Pop beszélt egy gyulafehérvári sajtótájékoztatón. A tankönyv megkapta a szükséges jóváhagyásokat, a szerződéseket aláírták, az iskolák pedig máris megrendelhetik. Ő maga a Didaktikai és Pedagógiai Kiadó testnevelés tankönyvét látta, amely szerinte olyan információkat tartalmaz, amelyekre a tanulóknak, a szülőknek és a tanároknak egyaránt szükségük van.

A kiadó honlapján elérhető tankönyv leginkább egy tornaóra-elméleti munka, amelyben részletesen,  „szakszerűen” le van írva, hogy mi az a tornasor, hogyan kell a diákoknak felsorakozni, hogyan kell menni (!), szaladni, megállni, ugrani, mászni stb.

Az emelt térdű futásnál például leírták, hogy az egyik lábat a levegőbe emeljük, meglendítjük, a combot a talajjal párhuzamos helyzetbe hozzuk, majd a térd teljesen felemelkedik, mielőtt a lábat a földre helyezzük.

Vagy például a kosárlabda fejezetnél a szerzők tudományosan leírják, hogy miként kell fogni a labdát és hogyan kell passzolni. Ilyesmik vannak benne: „A passzal kapcsolatot teremtesz a támadásban levő játékosok között”.

A tankönyv PDF-formátumban letölthető a jobb oldali képre kattintva.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22389
Se sértődés, se felháborodás nem hangzott el a megnyitón. Cuppogós vörös szőnyeg, megrendültség és emlékezés Doina Corneára játszotta a nyitógála főszerepét.
Mától katonás szigort vezettek be adataink védelmében az egész Európai Unió területén.
Rendesen rátelepült a filmfesztivál a Főtérre, délután már moccanni is alig lehet a szabadtéri mozitól.
Mindegyik érdekelt félnek volt autonómiaterve Erdélyre, de végül az döntött, hogy kinek volt itt a hadserege a második világháború végén.
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.