Ámokfutó lövöldözött egy konstanzi klubban

Két ember meghalt. Lelőtték az elkövetőt.
Hirdetés
FRISSÍTÉS: A konstanzi rendőrség kizárta a terrorizmust a lövöldözés okai közül. A támadó egy 34 éves, iraki állampolgár volt, akiről úgy tudják, régóta élt Németországban, és nem volt menedékkérő – nyilatkozta a helyi rendőrség az N-TV-nek. Lehetséges, hogy valamilyen párkapcsolati ügy áll a támadás hátterében – írja az MTI.
 
 
Lövöldözés történt vasárnap hajnalban egy szórakozóhelyen a németországi Konstanzban. Két ember meghalt, hárman súlyosan megsebesültek – írja a BBC rendőrségi információkra hivatkozva. A korábbi híradások egy ember haláláról számoltak be. Később tisztázódott, hogy a második ember a támadó volt, akit a helyszíntől nem messze lőttek le.
 
A Baden-Württemberg tartományban, a svájci határnál fekvő Konstanz rendőrkapitánysága és az ügyészség közös közleménye szerint a feltételezett elkövető egy 34 éves férfi, aki hajnali fél öt körül nyitott tüzet a szórakozóhelyen. Egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített.
 
A lövöldözés után elhagyta a helyszínt, és nem sokkal később rendőrök tűzpárbajban életveszélyesen megsebesítettek. A kórházban belehalt sebesüléseibe. A tűzpárbajban megsebesült egy rendőr is.
 
A szórakozóhely számos vendége pánikszerűen hagyta el az épületet a lövöldözés után – áll a közleményben, amely szerint nem lehetett tudni, hogy egy vagy több támadóról van szó, ezért különleges alakulatokat és egy rendőrségi helikoptert is a helyszínre vezényeltek. A támadás indítéka egyelőre ismeretlen.
 
A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadó gépfegyverrel nyitott tüzet. Ugyancsak a rádió értesülései szerint a klub bejáratánál dolgozó biztonsági ember megpróbálta megakadályozni az elkövetőt a lövöldözésben, de a támadó őt is meglőtte.
 
Péntek délután Hamburgban támadt késsel egy férfi egy szupermarketben vásárlókra. Egy embert megölt, hetet megsebesített. A sebesültek közül senki sincs életveszélyben. Annak a támadásnak a hátterében a nyomozók szerint az elkövető szélsőséges muzulmán vallási meggyőződései és lelki labilitásának keveréke állhat.

Hirdetés