innováció
Jean St'Ay
2017. július 29. szombat, 09:25
Liviu Pop oktatási miniszter úgy döntött, nincs megállás tankönyv-ügyben.

Még el se csitult a vadiúj tornatankönyv körüli hullámverés, Liviu Pop újabb jó hírrel állt elő. Bejelentette, hogy egyetlen tantárgy sem lesz tankönyvtelen. Ezek szerint az osztálynevelő, vagyis az osztályfőnöki órák tárgya is tankönyvet „kap”.

„Van egy jó hírem”, mondta a miniszter egy pénteki sajtótájékoztatón, Szebenben. „Az osztálynevelés, tanácsadás és tájékoztatás olyan tantárgy, amelynek tankönyv jár. Mert az úgynevezett osztályfőnöki órán, ahogy önök nevezik, jogi oktatást kell nyújtanunk, ezért aláírtam egy egyezményt a minisztériummal, miszerint a jogi, egészségügyi, családügyi, pénzügyi, környezetügyi nevelést ezeken az órákon kell megtenni.”

A miniszter szerint erre többek közt azért van szükség, mert a szakmai tájékozódás alapvető fontossággal bír, az iskolaelhagyást megelőzendő.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22351
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.