innováció
Jean St'Ay
2017. július 29. szombat, 09:25
Liviu Pop oktatási miniszter úgy döntött, nincs megállás tankönyv-ügyben.

Még el se csitult a vadiúj tornatankönyv körüli hullámverés, Liviu Pop újabb jó hírrel állt elő. Bejelentette, hogy egyetlen tantárgy sem lesz tankönyvtelen. Ezek szerint az osztálynevelő, vagyis az osztályfőnöki órák tárgya is tankönyvet „kap”.

„Van egy jó hírem”, mondta a miniszter egy pénteki sajtótájékoztatón, Szebenben. „Az osztálynevelés, tanácsadás és tájékoztatás olyan tantárgy, amelynek tankönyv jár. Mert az úgynevezett osztályfőnöki órán, ahogy önök nevezik, jogi oktatást kell nyújtanunk, ezért aláírtam egy egyezményt a minisztériummal, miszerint a jogi, egészségügyi, családügyi, pénzügyi, környezetügyi nevelést ezeken az órákon kell megtenni.”

A miniszter szerint erre többek közt azért van szükség, mert a szakmai tájékozódás alapvető fontossággal bír, az iskolaelhagyást megelőzendő.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22351
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.