innováció
Jean St'Ay
2017. július 29. szombat, 09:25
Liviu Pop oktatási miniszter úgy döntött, nincs megállás tankönyv-ügyben.

Még el se csitult a vadiúj tornatankönyv körüli hullámverés, Liviu Pop újabb jó hírrel állt elő. Bejelentette, hogy egyetlen tantárgy sem lesz tankönyvtelen. Ezek szerint az osztálynevelő, vagyis az osztályfőnöki órák tárgya is tankönyvet „kap”.

„Van egy jó hírem”, mondta a miniszter egy pénteki sajtótájékoztatón, Szebenben. „Az osztálynevelés, tanácsadás és tájékoztatás olyan tantárgy, amelynek tankönyv jár. Mert az úgynevezett osztályfőnöki órán, ahogy önök nevezik, jogi oktatást kell nyújtanunk, ezért aláírtam egy egyezményt a minisztériummal, miszerint a jogi, egészségügyi, családügyi, pénzügyi, környezetügyi nevelést ezeken az órákon kell megtenni.”

A miniszter szerint erre többek közt azért van szükség, mert a szakmai tájékozódás alapvető fontossággal bír, az iskolaelhagyást megelőzendő.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22351
Se sértődés, se felháborodás nem hangzott el a megnyitón. Cuppogós vörös szőnyeg, megrendültség és emlékezés Doina Corneára játszotta a nyitógála főszerepét.
Mától katonás szigort vezettek be adataink védelmében az egész Európai Unió területén.
Rendesen rátelepült a filmfesztivál a Főtérre, délután már moccanni is alig lehet a szabadtéri mozitól.
Mindegyik érdekelt félnek volt autonómiaterve Erdélyre, de végül az döntött, hogy kinek volt itt a hadserege a második világháború végén.
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.