Nagyvárad az első igazán intelligens romániai város

Kihasználva, hogy közel van a határhoz, szépen csatlakozott Magyarországhoz. Figyelem: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Egy olyan időszakban, amikor mindenki – még a voluntari-i személyivel rendelkező bákó parasztasszony, Gabi Firea is! – az intelligens városokról beszél, íme, megvan az első valóban intelligens város: Nagyvárad. Kihasználva határ menti elhelyezkedését, a Körös-parti Párizs rendkívül okos lépést tett: csatlakozott Magyarországhoz.

„Gyakorlatilag hazatértünk”, jelentette ki Nagyvárad polgármestere. „És nem csak arról van szó, hogy most már magyar város vagyunk, hanem inkább arról, hogy megszabadultunk Romániától. Elegünk lett abból, hogy a pénzügyi hozzájárulásaink Teleormanba, Călărași-ba és a többi szegény és büdös déli megyébe kerüljenek.”

És a csatlakozás jótékony hatásai már meg is látszanak Nagyváradon. A várost meglátogatni szándékozó turisták száma megkétszereződött, és a Nagyvárad–Debrecen autópályára vonatkozó szerződést – mely autópályán keresztül a város gyakorlatilag bekapcsolódik Európába – már alá is írták. De ami talán még ezeknél is fontosabb: jelenleg sem PSD-fiók nincs Nagyváradon, sem román filmeket vetítő mozi.

Hirdetés