Tisztelettel adózunk
béel
2017. július 19. szerda, 09:37
Mihai Tudose miniszterelnök szerint az ország nincs felkészülve rá.

Románia egyelőre nincs felkészülve a háztartásonkénti adózás bevezetésére, de nem vetik el ennek az adózási formának az alkalmazását a későbbiekben – jelentette ki Mihai Tudose miniszterelnök kedden a Realitatea hírtelevízióban.

„Nem mondtunk le róla, de egyelőre nem vagyunk erre felkészülve (...) sem technikailag, sem az emberi erőforrás szempontjából” - mondta a miniszterelnök.

Tudose nem tudott időpontot megjelölni a háztartásonkénti adózás bevezetésére.

A miniszterelnök arról biztosított, hogy minden adómódosítást alaposan kidolgoznak és idejében ismertetnek.

A háztartásonkénti adózás jelenleg az Egyesült Államokban és Franciaországban van hatályban, lényege, hogy nem a munkáltató, hanem a munkavállaló intézi a jövedelemadó befizetését, amelyből – akárcsak a vállalkozások esetében – bizonyos tételek, így a gyerekeknek fizetett különórák vagy a fitneszbérlet, leírhatók.

Csakhogy ehhez mindenkinek saját könyvelőt kell alkalmaznia, és folyamatosan oda kell figyelnie, hogy rendelkezésre álljon az adó befizetéséhez szükséges pénz. A rendkívül bonyolult rendszer számos elégedetlenséget szül, az Egyesült Államokban az egyszerűsítését, Franciaországban a teljes átalakítását fontolgatják.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22153
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.