Tisztelettel adózunk
béel
2017. július 19. szerda, 09:37
Mihai Tudose miniszterelnök szerint az ország nincs felkészülve rá.

Románia egyelőre nincs felkészülve a háztartásonkénti adózás bevezetésére, de nem vetik el ennek az adózási formának az alkalmazását a későbbiekben – jelentette ki Mihai Tudose miniszterelnök kedden a Realitatea hírtelevízióban.

„Nem mondtunk le róla, de egyelőre nem vagyunk erre felkészülve (...) sem technikailag, sem az emberi erőforrás szempontjából” - mondta a miniszterelnök.

Tudose nem tudott időpontot megjelölni a háztartásonkénti adózás bevezetésére.

A miniszterelnök arról biztosított, hogy minden adómódosítást alaposan kidolgoznak és idejében ismertetnek.

A háztartásonkénti adózás jelenleg az Egyesült Államokban és Franciaországban van hatályban, lényege, hogy nem a munkáltató, hanem a munkavállaló intézi a jövedelemadó befizetését, amelyből – akárcsak a vállalkozások esetében – bizonyos tételek, így a gyerekeknek fizetett különórák vagy a fitneszbérlet, leírhatók.

Csakhogy ehhez mindenkinek saját könyvelőt kell alkalmaznia, és folyamatosan oda kell figyelnie, hogy rendelkezésre álljon az adó befizetéséhez szükséges pénz. A rendkívül bonyolult rendszer számos elégedetlenséget szül, az Egyesült Államokban az egyszerűsítését, Franciaországban a teljes átalakítását fontolgatják.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22153
A román külügy szokatlanul higgadt hangnemben reagált, és a magyar-román kapcsolatok elmélyítése mellett foglalt állást.
Létezik, hogy a jelenlegi koalíció annyira felelőtlen legyen, hogy maga ellen fordítsa az ország lakosságának 80 százalékát?
Kolumbia egyik hátvédje a 3. percben kezezett, azonnal kiállították. Japán persze berúgta a 11-est.
Mindenki megkapja a magáét – a középkori kódexek stílusában. VIGYÁZAT: POLITIKAILAG NAGYON NEM KORREKT TARTALOM!
Rég várt változások védik ezentúl azokat, akiket otthon ütlegelnek.
Le akarják szoktatni és eltiltani a kiskorúakat a koffeinbombákról.
A tévészerelőből Bihar megye egyik legbefolyásosabb politikusává vált Kiss Sándor több korrupciós ügy kulcsfigurája volt.
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?