Tisztelettel adózunk
béel
2017. július 19. szerda, 09:37
Mihai Tudose miniszterelnök szerint az ország nincs felkészülve rá.

Románia egyelőre nincs felkészülve a háztartásonkénti adózás bevezetésére, de nem vetik el ennek az adózási formának az alkalmazását a későbbiekben – jelentette ki Mihai Tudose miniszterelnök kedden a Realitatea hírtelevízióban.

„Nem mondtunk le róla, de egyelőre nem vagyunk erre felkészülve (...) sem technikailag, sem az emberi erőforrás szempontjából” - mondta a miniszterelnök.

Tudose nem tudott időpontot megjelölni a háztartásonkénti adózás bevezetésére.

A miniszterelnök arról biztosított, hogy minden adómódosítást alaposan kidolgoznak és idejében ismertetnek.

A háztartásonkénti adózás jelenleg az Egyesült Államokban és Franciaországban van hatályban, lényege, hogy nem a munkáltató, hanem a munkavállaló intézi a jövedelemadó befizetését, amelyből – akárcsak a vállalkozások esetében – bizonyos tételek, így a gyerekeknek fizetett különórák vagy a fitneszbérlet, leírhatók.

Csakhogy ehhez mindenkinek saját könyvelőt kell alkalmaznia, és folyamatosan oda kell figyelnie, hogy rendelkezésre álljon az adó befizetéséhez szükséges pénz. A rendkívül bonyolult rendszer számos elégedetlenséget szül, az Egyesült Államokban az egyszerűsítését, Franciaországban a teljes átalakítását fontolgatják.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22153
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.
Egy erkölcs nélküli állam jobba tenné, ha szépen kiiratkozna minden klubból és lemászna a térképről.
Mintegy tízezren vonultak utcára a Viorica Dăncilă vezette kabinet távozását követelve.