Kolozsvári vagy? Szólj bele, mire költi a városháza az adód!

Idén is részvételi költségvetést hirdet a városháza: kivitelez 15 lakossági ötletet, ha azok nem haladják meg a 150 ezer eurót.
Hirdetés
Ismét beleszólhatnak a kolozsvári lakosok, hogy mire költse az adóik egy részét a városvezetés. Az önkormányzat 15, kolozsvári lakosoktól származó ötlet kivitelezését vállalta fel ma, a harmadik alkalommal meghirdetett részvételi költségvetési programja révén – közölte Oláh Emese alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
 
Az ötleteket online és offline várja a polgármesteri hivatal, az utóbbiakat a Sétatéren, a Kaszinó épületében minden nap 13 és 16 óra között. Itt a polgármesteri hivatal munkatársai segítsenek a polgároknak a projektötletek online benyújtásában. 
 
Az ötletbörze július 17. és augusztus 20. között zajlik. Összesen hat – gyalogosövezetek, akadálymentesítés, zöldövezetek és játszóterek, köztér-felújítások, oktatási és kulturális infrastruktúra illetve digitális város – kategóriában lehet pályázni. 
 
A projektek kivitelezési költsége nem haladhatja meg a 150 ezer eurós felső határt, és a kiírás szerint nem lehetnek kereskedelmi, reklám-, politikai vagy etnikai jellegűek.
 
A beérkező projektek közül ugyancsak a kolozsváriak választják ki a nyerteseket:
előbb a polgármesteri hivatal kielemzi az ötleteket október 1-ig, majd október 2-án indul a voksolás. A kétfordulós szavazás eredménye november 27-én derül ki. A nyertes projekteket 2018-ban valósítja meg az önkormányzat. 
 
Ötletekkel jelentkezni a www.bugetareparticipativa.ro honlapon lehet (amely honlap sajnos egynyelvű.)

Hirdetés