Világok zenélnek bele a mérai csűrbe

Kedvenc fesztiválunk ínyencségeket kínál és buszjáratot indít.
Hirdetés
Több mint 60 programmal, fergeteges világzenei produkciókkal, nyugizóvá alakított gyümölcsössel és családias hangulattal vár két hét múlva a második Méra World Music csűrfesztivál. Tavaly nagyon megszerettük, ahogy egyaránt simogatták a fülünket és a szemünket, idén ugyanezt kínálja a világzenei fesztivál, plusz még egy napot.
 
A kárpát-medencei fókusz mellett július 27-30. között megszólalnak majd mediterrán kelta dallamok (Beltaine és Brigan), karibi zene (Guajiro Calentano), és észak-amerikai folk is (The Resonant Rogues) – derül ki a szervezők közleményéből. A fesztivál négy napján a Kárpát-medence legszínvonalasabb együttesei lépnek színpadra. 
 

Rendhagyó Prímástalálkozó 

néven a magyar világzene legnagyobb sztárjai bűvölik el a közönséget, olyanok, mint Herczku Ágnes, Both Miklós, Lakatos Róbert és Balogh Kálmán. Fellép Magyarország világzenei nagykövete, a Muzsikás, a Parno Graszt, a Fanfara Transilvania pedig pörgős balkáni dallamokkal táncoltatja meg a közönséget.
 
Idén is felszáll majd a páva a mérai Szarka-telken: a Fölszállott a páva  tehetségkutató verseny legemlékezetesebb táncos, énekes, hangszeres és zenekari produkcióit láthatjuk a gálaműsoron. Ráadásként három olyan világzenei együttest is hallhat a közönség, amelyek szenvedélyes és fáradhatatlan harcosai a népzene kortárs újraértelmezésének: 
  • a Fonogram-díjas Söndörgő együttest (HU) a délszláv népzene iránti lelkesedése, virtuóz játéka, tamburára épülő zenei világa Európa-szerte az egyik legnépszerűbb magyarországi együttesévé tette;
  • a Taraf din Naipu (RO) egy Bukarest melletti kis faluból érkezik a Kolozsvár melletti Mérába, a régió világhírű cigányzenei hagyományából merít;
  • „Szalonna” és bandája (HU) egyedülállóan ötvözi az autentikus falusi vonós népzenét az úgynevezett kávéházi cigányzenével. 
A koncerteket, ahogy azt a közönség már megszokhatta, hajnalig tartó örömzene és táncház követi.
 

Napközben

A felnőttek számára Folk kocsmát nyitnak, mindeközben MókaTár, a Hagyományok Házának csapata és persze Pufi szeretettel várnak minden gyereket, aki szeret agyagozni, bőrdíszműveskedni, gyöngyöt fűzni, nemezelni, énekelni, táncolni. Az arcfestés naná hogy elmaradhatatlan.
 

Fesztiváljárat

Hogy valóban Méra lehessen a világ közepe, Kolozsvár és Méra központja között a fesztivál ideje alatt rendszeresen közlekednek majd buszok. A járatok órarend szerint a Kisállomásról, illetve az Állami Magyar Színháztól indulnak.
 
Méra fesztiváljárat
 

Jegyek

Idén mindössze ezer bérletet kínál a fesztivál elővételben 99 lejért. A napijegy ára elővételben 29 lej.

Hirdetés