Aradon lép fel a The Rolling Stones szaxofonosa

Balázs Elemérrel lép fel.
Hirdetés

Július 22-én, a StrArad Street Festival keretében Aradon koncertezik a The Rolling Stones szaxofonosa, Tim Ries, aki mostanáig nem járt Romániában – jelentették be hétfő este a fesztivál szervezői.

A híres szaxofonos Balázs Elemérrel – aki dobosként és zeneszerzőként a Balázs Elemér Grouppal meghatározó alakja a magyar és a nemzetközi dzsesszéletnek – együtt lép színpadra.

Tim Ries számos nemzetközi dzsessz-, rock- és poplegendával lépett már fel vagy rögzített albumot. 1999 óta a The Rolling Stones állandó szaxofonosa, és olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint Stevie Wonder, Paul Simon, Donald Fagen, Michael Jackson, Blood, Sweat and Tears, Rod Stewart, Lyle Lovette. Ugyanakkor a dzsesszélet olyan kiemelkedő alakjaival lépett már színpadra, mint Red Garland, Donald Byrd, Hank Jones, Jack DeJohnette, Phil Woods, Tom Harrell, Chico Hamilton, Michael Brecker, Joe Henderson, Tony Bennett, Louie Bellson, Dave Liebman, Al Foster, John Patitucci, Danilo Perez, Szakcsi Lakatos Béla, Maria Schneider, de Ana Fado, a fado műfajának kiemelkedő énekesnője, Ogra Haza izraeli énekesnő és Mira Awad palesztinai énekesnő mellett is.

A The Rolling Stones Project by Tim Ries és Balázs Elemér Group című koncertet Arad központi parkjában tartják. A koncertre, mint ahogy a StrArad Street Festival valamennyi eseményére a belépés ingyenes.

A StrArad Street Festival Arad város önkormányzata szervezi és finanszírozza.

Hirdetés