Ilie Năstase azt állítja, nem is tiltották ki a wimbledoni tenisztornáról

Az egykori román teniszsztár nem hiszi el, hogy kiosztották a fényképét a biztonságiaknak, hogy biztosan be tudják azonosítani és meg tudják akadályozni, hogy bejusson.
Hirdetés

Ilie Năstase nem hiszi el, amit a The Telegraph írt, miszerint a wimbledoni tenisztornán szolgáló őrző-védő személyzetnek kiosztották az arcképét, hogy a hetvenesztendős egykori teniszlegenda ne léphessen be a mérkőzésekre. Az egykori román teniszcsillag úgy véli, az egész kitaláció.

„Ez hazugság! A Telegraph ezt csak bedobta a piacra, de hazugság. Semmiféle tiltásról nincs szó, ha van jegyem, bemehetek a meccsre. Nem vagyok felfüggesztve, még nem is bírálták el az ügyet. Húzzák az időt. De engem nem akadályozhat meg senki, hogy bemenjek az arénába, ha van jegyem. Még csak az hiányzott volna, hogy Angliából is kitiltsanak! A bejáratnál mindenkit megnéznek, aki bemegy stadionba? Akkor én is álruhában megyek! Nem voltam a Roland Garroson sem, ahová Ţiriac hívott meg a páholyba. De nem mentem, lehet, ott is csináltam volna valami hülyeséget, összevesztem volna valakivel. Nem tudom, mikor fognak felfüggeszteni, talán majd öt év múlva, vagy mennyi időbe telik egy ilyen eljárás. Húzzák az időt, hogy engem nevetségessé tegyenek, hogy kezdődjön el a US Open is, és álljon elő ugyanez a helyzet. De Wimbledonnak és a Roland Garrosnak semmi köze nincs a Fed-kupához. Serena egy bírót szidott, és két év felfüggesztettet kapott” – mondta Ilie Năstase a Dolce Sport tévécsatornának.

A román Fed-kupa csapat kapitányát április 23-án függesztették fel előzetesen, így már nincs bejárása a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) rendezvényeire, beleértve a Fed-kupát is, miután egy mamaiai meccs ideje alatt összetűzésbe keveredett Johanna Konta teniszezővel, illetve Anne Keothavonggal, Nagy-Britannia csapatának kapitányával.

A wimbledoni és Roland Garros-i versenyek szervezői ezeket követően jelentették be, hogy Năstasét nem engedik be a 2017-es grand slam-tornákra.

Wimbledonban Năstase egyéniben kétszer játszott döntőt, 1972-ben és 1976-ban, majd kétszer nyert párosban, egyszer 1972-ben Rosemary Casals, majd 1973-ban Jimmy Connors oldalán.
 

Hirdetés