Fotó: politiaromana.ro
Kijózanító vádak
Timi
2017. június 22. csütörtök, 17:26
Az alkoholszintet igazoló toxikológiai jelentések meghamisításával „kereskedett” az Arad megyei jogtudor, de a DNA lebuktatta.
Alkoholszintet igazoló törvényszéki papírokat hamisíttatott egy Arad megyei ügyvéd ittasan vezető ügyfelei számára. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Temes megyei ügyészei őrizetbe vették, és kérik előzetes letartózását.
 
A gyanúsított három részegen autót vezető sofőrtől fogadott el mintegy 5500 euró kenőpénzt, cserébe az Arad megyei törvényszéki orvosi szolgálatnál dolgozó testvére 0,80 g/l alá hamisította a toxikológiai vizsgálat jelentésein a gépjárművezetők alkoholszintjét. Ennyi alatt ugyanis meg lehet úszni a büntetőeljárás indítását.
 
Az ügyvéd, Adelin George Vlai ellen folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés miatt, testvére, Florin Gabriel Vlai ellen pedig közokirat-hamisítás és hamis okiratok használata miatt indítottak eljárást. Az ügyészek további személyek ellen is nyomoznak, de nem árultak el több részletet.  
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21770
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.