Liviu Dragnea máris „ajánlatokat” tett az RMDSZ-nek

Az RMDSZ vezetése szombaton dönti el, hogy tettestárs lesz-e a kormány megbuktatásában.
Hirdetés

FRISSÍTÉS
Az Adevărul szerint Dragnea egy kormányfőhelyettesi tisztséget és három miniszteri posztot ajánlott fel Kelemen Hunornak az új kormányban, ha az RMDSZ megszavazza a Grindeanu-kabinet elleni bizalmatlansági indítványt. A lap által idézett névtelen források szerint Kelemen egyelőre nem válaszolt Dragneának, ugyanis még péntek este találkozik Sorin Grindeanu miniszterelnökkel. Grindeanu pedig állítólag szintén kormányra hívja majd az RMDSZ-t, ha a szövetség nem támogatja a bizalmatlansági idítványt. Ezt követően Kelemen ismét Dragneával találkozik.

 

Liviu Dragnea PSD-elnök pénteken tárgyalt Kelemen Hunorral arról, hogy az RMDSZ támogatja-e a Grindeanu-kormány megbuktatását a bizalmatlansági indítvány megszavazásával – írta a news.ro.

Dragnea „ajánlatokat” is tett az RMDSZ-nek – nyilatkozták névtelen források a hírügynökségnek. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen ajánlatokkal környékezte meg a PSD-elnök Kelemen Hunort.

Az információ nem sokkal azelőtt szivárgott ki RMDSZ-körökből, hogy Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök tagadta az Agerpresnek, hogy Kelemen tárgyalt volna Dragneával, vagy más politikusokkal erről a kérdésről.

A Hotnews azonban úgy tudja: nem csak a PSD elnökével, hanem más politikai vezetőkkel is egyeztetett az RMDSZ, az indítvány megszavazásáig pedig az összes politikai párttal tárgyalni fog.

Hirdetés

Az RMDSZ legfelső vezető testülete, a Szövetségi Állandó Tanács egyébként szombaton ülésezik Kolozsváron, és várhatóan dönteni is fog arról, hogy az RMDSZ hogyan lépjen a továbbiakban. Kelemen Hunor az ülés után ismerteti a döntést.

Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője péntek délelőtt azt nyilatkozta, hogy a szövetség Sorin Grindeanuval is tárgyalni fog, mielőtt meghozza döntését. Korodi azt is sejttette, hogy az RMDSZ most egyelőre csak a bizalmatlansági indítvány ügyében dönt, az esetleges kormányra lépésről csak később.

A koalíciós társ ALDE-val együtt a PSD vezetése úgy döntött, hogy hétfőn bizalmatlansági indítványt nyújt be a parlamentben a Grindeanu-kormány ellen. Az indítványt szerdán már meg is lehet vitatni, és meg is szavazzák, mondta Liviu Dragnea.

Hirdetés