Kormányválság: egyelőre nem foglal állást az RMDSZ

Korodi Attila közölte, megvitatják a kialakult helyzetet, de a koalícióval kötött megállapodás nem kötelezi az RMDSZ-t a bizalmatlansági indítvány megszavazására.
Hirdetés

Egyelőre kiváró álláspontra helyezkedik az RMDSZ a Szociáldemokrata Párton (PSD) belüli konfliktusok miatt kirobbant kormányválság kapcsán. Korodi Attila, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője a News.ro-nak elmondta, az RMDSZ a napokban kialakítja álláspontját a PSD által a szociáldemokrata Sorin Grindeanu miniszterelnök ellen benyújtani kívánt bizalmatlansági indítvány kapcsán, addig pedig az összes érintett politikai szereplővel egyeztet, beleértve Grindeanut is.

„Az RMDSZ jelenleg nem rendelkezik kialakult állásponttal. A vezetés még nem ült össze, erre a napokban kerül sor. Egyeztetésre van szükség az RMDSZ-en belül, hogy kialakítsuk álláspontunkat a jövő héten esedékes tárgyalásokra” – mondta a politikus.

Korodi közölte: a koalíció két tagpártjával aláírt, parlamenti támogatásról szóló megállapodás nem kötelezi az RMDSZ-t arra, hogy támogassa a bizalmatlansági indítványt.

Az RMDSZ esetleges kormányra lépéséről a bizalmatlansági indítvány után tárgyalnak majd a szövetség vezetői.
 

Hirdetés