Dragneának kellene lelépnie a pártból

Mondja Iaşi polgármestere, a #rezist tüntetésekkor párttisztségeitől megfosztott Mihai Chirica.
Hirdetés
Liviu Dragnea PSD-elnöknek le kell mondania erről a tisztségéről, el kell hagynia a pártot, és össze kell hívni a Szociáldemokrata Párt rendkívüli kongresszusát, jelentette ki csütörtökön Jászvásár (Iaşi) polgármestere.
 
Mihai Chirica úgy vélekedett, hogy a pártnak demokratikus vezetésre van szüksége, Dragnea pedig nem kerülhet ki győztesként abból a botrányból, amelyet kirobbantott. Az elöljáró szerint
Dragnea „tönkreteszi Romániát és megosztja a román népet”, a Szociáldemokrata Pártot pedig elássa.
„Jelenleg Liviu Dragnea a legfelelőtlenebb ember a PSD-ben, ő süllyesztette le Romániát, miatta van a PSD ellen minden külképviselet. Sikerült leváltania a kormányt anélkül, hogy megmondta volna, miben hibázott. Rendkívüli PSD-kongresszusra és demokratikus vezetésre van szükség” – jelentette ki a moldvai város polgármestere, aki szerint a PSD országos végrehajtó bizottságának legutóbbi döntéseivel Románia eltávolodott a demokrácia értékeitől. 
 
Mihai Chirica a sajtótájékoztatón azon véleményének adott hangot, hogy Sorin Grindeanu megfelelő választás lenne a PSD élére, hozzátéve, hogy a kormányfő a PSD Temes, Krassó-Szörény, Vrancea megyei szervezeteinek, valamint Victor Ponta volt miniszterelnöknek és Cătălin Ivan europarlamenti képviselőnek a támogatását élvezi. 
 
Mihai Chiricát épp csak ki nem zárta soraiból a PSD a télvégi #rezist tüntetésekkor, mivel nyilvánosan hangot adott annak a véleményének, hogy a PSD által kijelölt igazságügyminiszterek nem kellene úgy módosíttatniuk a büntető törvénykönyvet, hogy az kedvezzen Dragneának vagy a párt más, korrpuciós perekben érintett tagjainak. A helyben nagyon népszerű Chirica már akkor lemondásra szólította fel a pártelnököt, végül a párt vezető testülete őt fosztotta meg a pártstruktúrában betöltött vezető tisztségeitől.

Hirdetés