Előzetes letartóztatásba helyezték a rendőrt ágyékon rúgó exképviselőt

Az ittas Cristian Boureanu felháborodott, amiért a szervek igazoltatni merészelték.
Hirdetés

Cristian Boureanu 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött szombat reggel Bukarest első kerületének bírósága. A volt demokrata-liberális képviselőt hatósági közeg bántalmazásával vádolják. A döntés nem jogerős – számol be az Agerpres.

A fővárosi, első kerületi bírósági ügyészség szombati közleménye rámutat, péntekre virradóra Boureanu erőszakosan viselkedett a bukaresti Aviarorilor sugárúton közúti ellenőrzést végző egyik rendőrrel.

Mint arról mi is beszámoltunk, utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait. A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva.

Források szerint Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be pénteken a rendőrségre. Ugyanazon források azt állították, hogy a történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt, később rosszul lett, és a Floreasca kórházba szállították.
Az intézmény szóvivője, Bogdan Opriţa péntek délután azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy Cristian Boureanut kiengedték a kórházból.

Hirdetés