Mintaprogram
béel
2017. május 19. péntek, 13:53
A Mezőségen indítanak.

Vajdaság és Kárpátalja után Erdélyre is kiterjeszti a magyar közösségek megerősítését szolgáló gazdaságfejlesztési programjait a magyar kormány. A Mezőség Maros megyei részét felölelő első, egymilliárd forintos keretösszegű mintaprogram beindítását pénteken jelentette be Marosvásárhelyen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Nem időszakos beavatkozásról van szó, mostantól a nemzetpolitika stabil pillére lesz az a támogatás, amely a magyar közösségek gazdasági értelemben vett megerősítését szolgálják - mutatott rá az államtitkár.

A Mezőség szórványtelepülésein élő magyar gazdák és kisvállalkozók június közepétől egy hónapon keresztül nyújthatják be pályázataikat az erdélyi programok lebonyolítására létrehozott Pro Economica Alapítványnál.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21211
Dehogy kér. Inkább lemond. De nem a súlyos kijelentése miatt. És a cikk szerzője sem azért mossa a (most már) ex-miniszterelnök fejét, mert bunkó volt.
Elvégre saját pártja megvonta tőle a bizalmat. És ez akkor is jó, ha nem közvetlenül az akasztós kijelentésbe bukott bele.
Kilenc éve tart az intézmény felújítása, de már nem kell sokat várni a nyitásig.
Az akasztást pedig magyarázza meg Mihai Tudose, hogy kire értette, ez nem a mi dolgunk – magyarázták a magyar-román viszonyokat Kolozsváron.
A román nemzeti sajtó apokalipszist vizionál a székelyföldi autonómia elképzelése mögé. Pedig ha tudnák a magyarok, hogy ugyanúgy átverik őket a pártjaik, mint a románokat a PSD...
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevű szervezet tagjai akcióztak a hétvégén. A román külügy kiakadt, bekérették a bukaresti magyar nagykövetet.
A magyar külügyminiszter szerint elfogadhatatlan egy nemzeti közösség megfenyegetése.
Nem, nem Erdélyről van szó. Az már egyesült Romániával. Besszarábiáról. Annak még egyesülnie kell Romániával. Nem tudni, mikor és hogyan, de biztos.
Hó csak mutatóba, jókedv annál több került a kolozsvári diákokat még sárban is megmozgató, bolond versenyeken.
Erről érdeklődtünk Kolozsváron a Mihai Lucan urológus sebész körül nemrég kipattant botrány apropóján.
A magyar kormány által juttatott 2,5 milliárd forintot főleg ingatlanfelújításokra fordítják.
A háromhetes téli vakáció után visszaülnek az iskolapadba a diákok.
Ma ünneplik Tordán a vallásszabadságot a világon elsőként meghirdető erdélyi országgyűlés 450. évfordulóját.
Sőt, a magyarok a hibásak, mert túl sokat beszélnek az autonómiáról!