Üdv Napocensében!

Köszöntötte Kolozsvár alpolgármestere Európa nemzeti kisebbségének képviselőit. Igaz, előbb Clujban, Klausenburgban és Kolozsváron.
Hirdetés

Annyira beleélte magát Dan Tarcea, Kolozsvár alpolgármestere  (a fenti képen) a város nyugati bejáratához kihelyezett helységnévtábla négynyelvűségébe, hogy az egy napja a városban dübörgő FUEN-kongresszus résztvevőit egyaránt üdvözölte Cluj-Napocában, Klausenburgban, Kolozsváron és Napocensében, ebben a sorrendben.

És ebben most nem is a sorrend furcsa, hanem hogy a latin örökséggel feszítő alpolgármester (aki azért angol tolmácsot vett igénybe) nyilvánosan megbukott latin ragozásból. Napocense ugyanis ragozott formában, melléknévként szerepel a táblán, amelyen jelzik, Hadrianus császár adott Napoca településnek municípiumi rangot. 

Dan Tarcea feladata egyébként elég hálátlan volt: saját személyével kellett takargatnia a tényt, hogy mégsem Emil Boc polgármester fogadta a FUEN-kogresszus résztvevőit a Kaszinóban, pedig ő hívta meg őket erre a fogadásra.

FUEN kongresszusi fogadás a Kaszinóban

Az öltönyt-nyakkendőt koccintással lazító tisztelt kongresszus Fotók: SzabóTünde

 

Szász népviselet a FUEN-kongresszusn

Nem mindenki koccintott a fogadáson, mivel a mai német esten kiskorúak is bemutatják a Szeben környéki szász népviseletet és hagyományt.

Hirdetés

 

Aromán bácsik

A Bukarestből érkezett aromán bácsik már az est elején egészen vidámak voltak, pedig még csak ezután dicsekednek majd el saját népi hagyományaikkal a Napoca szálló (Hotel Napocense?) konferenciatermében.

 

Kaszinó

Mi most viszont már itt, a Kaszinóban zárjuk a napot és kongresszusi tudósításunkat. Köszönjük az egésznapos figyelmet, holnap az autonómiával térünk vissza!

Hirdetés