Techno-poétikus installáció a halálról

A kolozsvári magyar színház szerdán bemutatandó, Vakok című darabját fiatal alkotócsapat hozta tető alá.
Hirdetés
Nagy Botond sepsiszentgyörgyi születésű rendező és alkotótársai első alkalommal dolgoznak együtt a kolozsvári színház társulatával: a teátrum fiatal rendezőket bemutató sorozata keretében a Vakok című előadást viszik színre. A  május 17-én este 8 órától bemutatandó darab Maurice Maeterlinck, Samuel Beckett, Hajas Tibor, Pilinszky János és Pier Paolo Pasolini szövegeiből áll össze, de kiindulópontként Maeterlinck A vakok című drámája szolgált.
 
Nagy Botond instrukciókat ad Fotó: KÁMSZ

A pénteki sajtótájékoztatón a rendező elmondta: az előadás alapkérdése a halállal való viszony, az elkészült előadás pedig az őszinte személyességet sem nélkülöző techno-poétikus installáció, melynek a zene és a vizuális elemek is egyenrangú szereplői. A tér, Carmencita Brojboiu alkotása, egy elit spa, ahol mindenkinek jól kellene éreznie magát – ám az előadásban mégsem így történik majd.
 
Az alkotók megfogalmazása szerint ez az előadás nem tesz ígéreteket és nem magyarázkodik. Nem akar több lenni, mint ami: egy kollázs a korról, amibe évezredek óta folyton beleszületünk, a sutaságainkról, ahogy elbeszélünk egymás mellett, figyelem- és szeretetéhségünkről.
 
Az előadás alkotói: Viola Gábor, Váta Loránd, Szűcs Ervin, Sigmond Rita / Ötvös Kinga, Platz János, Marosán Csaba, Kicsid Gizella, Kántor Melinda, Kató Emőke, Imre Éva, Farkas Loránd, Bodolai Balázs, Árus Péter, Albert Csilla színészek, valamint Carmencita Brojboiu díszlettervező, Márton Erika jelmeztervező, Kónya Ütő Bence zeneszerző, George Pop koreográfus, Rancz András a vizuális effektek felelőse, Kali Ágnes dramaturg, Erőss László fénytervező és Veres Emőke rendezőasszisztens.
 
A bemutatóra már elfogytak a jegyek, a következő előadásra azonban (május 23., kedd, este 8.) a www.biletmester.ro-n lehet jegyet váltani.  

Hirdetés