Kenőpénz elfogadásával vádolja a DNA Borbély egykori közeli munkatársát

A hatósági felügyelet alá helyezett Para Lóránt a környezetvédelmi minisztérium főtitkárhelyettese volt Borbély László minisztersége idején.
Hirdetés

Vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt hatósági felügyelet alá helyezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Para Lórántot, a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egykori főtitkárhelyettesét.

Az Agerpres hírügynökséghez elküldött csütörtöki közlemény szerint vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt május 10-ei kezdettel hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezik Para Lórántot, aki a tett elkövetésekor a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium főtitkárhelyettese volt. A vádhatóság szerint 2010-ben Para Lóránt 250 ezer lejt kapott egy cégtől, cserében egy gátépítési munkálattal való megbízásért, amelynek értéke 5 millió lej volt.

A gyanúsított ugyanebben az évben a DNA szerint egy alárendeltjétől tengerparti és ausztriai üdüléseket fogadott el, cserében az illető megtarthatta vezetői posztját a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium alárendeltségébe tartozó intézmény élén, és pénzbeli támogatást is kiutaltak bizonyos felújítási munkálatok elvégzésére, amelyeknek ez az intézmény lett a haszonélvezője – olvasható a közleményben.

Para Lóránt az RMDSZ megbízásából, Borbély László minisztersége idején töltött be vezető tisztséget a környezetvédelmi minisztériumnál, de nem csak ott, hanem például Feddhetetlenségi Ügynökség vezetőtanácsában és az állami érdekeltségű Eximbank igazgatótanácsában is.

 

Hirdetés