Idén is hangzik a csoda Kolozsváron – verseket mondanak és élvezik is

Arany Jánost szaval testületileg a közönség az Ünnepi Könyvhét zárásaképpen.
Hirdetés

Hat évvel ezelőtt Balázs Attila lelkész és Molnár Levente színész kitalálta, hogy néhány percre embereket hoznak össze egy közös versmondásra, Később szervezőként csatakozot hozzájuk Szilágyi Szabolcs rádiós újságíró is.

Az ötlet bejött, annyira, hogy a tavalyi eseményen több mint százan gyűltek össze verset mondani.

Az előző években Dsida Jenő, Kányádi Sándor, Weöres Sándor, László Noémi, Demény Péter és Szilágyi Domokos verseit mondták, hol a Farkas utcában, hol Mátyás király szülőháza előtt, hol a Bánffy-palota udvarán. Az utóbbi években a Fogoly utcában zajlik az esemény.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Hangzó Csodát, a május 11. és 14- között zajló Kolozsvári Ünnepi Könyvhét zárómozzanataként.

A szervezők vasárnap, május 14-én, délután 5 órára várják a Fogoly (Potaissa) utcába „mindazokat, akik már tudják, hogy csodák márpedig vannak, és azokat is, akik még nem hisznek benne, de szeretnék megtapasztalni a Hangzó Csodát”.

Hirdetés

Az idei közös versmondás főszereplője Arany János, az ő versei közül négyet-ötöt mondanak majd el. A verseket nem kell előre megtanulni, a helyszínen mindenki megkapja a szöveget. A ceremóniamester idén is Molnár Levente színész lesz.

Az idei Hangzó Csodára szervezők az esemény Facebook-oldalán hívják fel a figyelmet, versmondós selfie-videókkal. Az oldalra bárki feltölthet vagy küldhet üzenetben videót, amint épp néhány sor Aranyt mond. A kezdeményezők szerint kizárt, hogy ne tudjon mindenki legalább néhány sort Arany János verseiből. Ezért mindenkit arra biztatnak, hogy tegye próbára magát viccesen vagy komolyan, „mert verset mondani jó”.

A szervezők: Szilágyi Szabolcs, Molnár Levente és Balázs Attila.

Hirdetés