Megéri benevezni Kalotaszeg első prímásversenyére

A mérai világzenei fesztivál keretében meghirdetett verseny fődíja 7000 lej.
Hirdetés

A Méra World Music második kiadásán, 2017. július 28-án, a Kalotaszeg NTE Egyesület a Hagyományok Házával közösen rendezi meg az I. Kalotaszegi Prímásversenyt hagyományos erdélyi népzenét játszó hegedűsök számára. A szervezők a 16–35 éves népzenészek jelentkezését várják. A tét nagy: a győztes 7000 RON értékű pénzjutalomban részesül. Jelentkezési határidő: 2017. június 26., éjfél.

A szervezők közleménye szerint a Méra World Music a világ első kalotaszegi, és Kalotaszeg első nemzetközi világzenei fesztiválja, amelynek a mérai Szarka-telek ad otthont. A fesztivál célja, hogy Kalotaszegnek megmutassa a világot, és a világnak is Kalotaszeget.

Kalotaszeg mára az Egyesült Államoktól Japánig mindenhol az európai zene, tánc, népviselet és népi építészet fellegváraként ismert. A régió különlegességét az évszázadok óta együtt érlelődő magyar, román és cigány kultúra gazdagsága adja.  

A világzenei fesztivál időutazást kínál: a fellépő együttesek az elmúlt ezer év dallamait szólaltatják meg a mérai csűrszínpadon kortárs hanszerelésben.

Hirdetés

Az idei Méra World Music fesztiválon fellép a Rendhagyó Prímástalálkozó (HU), a Brigan (IT), a Beltaine (PL), a Fanfara Transilvania (RO), és még sokan mások. De nem kell soká  várni a következő koncertre: június 1-én, gyermeknapon különleges meglepetésekkel készülnek kicsiknek és nagyoknak. Fesztiválbérletek továbbra is kedvezményes áron kaphatók.

A prímásverseny kiírásának teljes szövege itt olvasható.

Hirdetés