Szépen aprítja a kihágásokat elkövető fakitermelőket a környezetvédelmi őrség Kovászna megyében

A környezetvédelmi engedély nélküli cégeket leállítják, és jókora bírságokat is kirónak.
Hirdetés

Környezetvédelmi engedély hiányában öt, fakitermeléssel foglalkozó vállalat tevékenységét függesztette fel év eleje óta Kovászna megyében a környezetvédelmi őrség, és több mint 200.000 lej értékben rótt ki bírságot különféle kihágások miatt – tájékoztatott az intézmény vezetősége.

Lucian Florin Cândea főfelügyelő elmondta, az elmúlt öt hónapban 38, fakitermeléssel foglalkozó vállalkozást ellenőriztek.

Azt vizsgálták, hogy tevékenységük során betartják-e a környezetvédelmi előírásokat, a természetvédelmi területek, a növény- és állatvilág megőrzésére vonatkozó szabályozást, illetve, hogy miként kezelik a fakitermelési hulladékot.

Az ellenőrzések nyomán öt vállalkozás tevékenységét felfüggesztették, mivel nem volt környezetvédelmi engedélyük, 15 esetben pedig bírságot róttak ki, összesen 218.000 lej értékben – tette hozzá Lucian Florin Cândea.

A környezetvédelmi felügyelőség felhívja a fakitermeléssel foglalkozó vállalatok figyelmét, hogy az ellenőrzések folytatódnak, és „borsos büntetésre” számíthatnak azok, akik nem tartják be a vonatkozó törvényeket. A

Hirdetés