A Roland Garroson sem lehet ott Ilie Năstase

Még mindig az ámokfutása következményeit nyögi.
Hirdetés

A Roland Garros tenisztornán sem lehet ott Ilie Năstase egykori román teniszcsillag, aki a román Fed Cup-csapat kapitányaként minősíthetetlenül viselkedett két hete a Nagy-Britannia elleni összecsapáson, illetve Serena Williams terhességével kapcsolatosan is megengedett magának egy ízetlen poént.

Năstasét a Nemzetközi Teniszszövetség felfüggesztette, tehát nem vehet részt a szervezet rendezvényein, és most a Francia Teniszszövetség is bejelentette:  Năstase nem kap akkreditációt a Rolans Garros tornára, amit egyébként 1973-ban éppen ő nyert meg.

Mint megírtuk, botrányosra sikeredett a Románia–Nagy-Britannia teniszmérkőzés a Fed-kupa II. világcsoportjában.

A Mamaián zajló párharc első mérkőzésén Simona Halep 6-4, 6-1 arányban győzött Heather Watson ellen, a második mérkőzést Sorana Cîrstea 2-6, 3-6 arányban elveszítette Konta Johannával szemben.

A magyar származású, brit színekben játszó Konta Johanna 35 perc alatt 2-6-ra megnyerte az első szettet. A másodikban Cîrstea 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, amikor a román csapat kapitánya, Ilie Năstase szóváltásba keveredett a székbíróval.

Hirdetés

A román teniszcsillag a pályára sietett, ahol kiosztott mindenkit. „Mi a kibaszott bajod van?” – kérdezte többször is a bírót, majd Kontát és a brit kapitányt, Anne Keothavongot is „hülye kurvának” nevezte.

A vitába beleszólt a verseny főbírója is, Năstasét előbb a lelátóra ültették, majd kiküldték a teremből. Cîrstea megnyerte Konta adogatását, de a svájci székbíró a közönség sportszerűtlen magatartása miatt megszakította a mérkőzést. Konta sírni kezdett, a közönséget Simona Halep próbálta visszafogni, a román csapatot akár ki is zárhatták volna a versenyből.

Năstase emellett az amerikai teniszcsillag, Serena Williams terhessége kapcsán egy sajtótájékoztatón azon poénkodott, hogy a fehér apától származó gyerek tejcsokiszínű lesz.

Hirdetés