Kamerákkal vadásznak a szemetelő piknikezőkre Aradon

Úgyhogy tessék csak elcsomagolni és az erre kijelölt helyeken eldobni a hulladékot.
Hirdetés

Eredeti módszerrel próbálják elejét venni az illetékesek, hogy a május elsejei kötelező sör-grill fieszta alkalmából teleszemeteljék a helyiek körében népszerű piknikezőhelynek számító, Arad közelében fekvő csálai erdőt.

Az erdő a Maros-menti természetvédelmi övezethez tartozik, az illetékes hatóságok pedig térfigyelő kamerákat szereltek fel, hogy figyelemmel tudják követni a piknikezőket, és szüksége esetén beazonosíthassák és megbírságolhassák azokat, akik úgy gondolják, hogy a grillezés és sörözés nyomán keletkezett hulladék tárolására az erdő a legalkalmasabb hely.

A természetvédelmi terület igazgatója, Paul Hac a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a kamerák telepítése tűnik a legjobb módszernek a szemetelés felszámolására.

És igaza is van: egy négytagú társaságot már sikerült is lencsevégre kapni, amint a magukkal hozott gyorsétkezdei ételek elfogyasztása után a szemetet az erdőben dobták el. „Megjutalmazásukról” a természetvédelmi terület működtetőinek feljelentése nyomán a helyi rendőrség gondoskodik.

Mi pedig csak annyit tennénk hozzá: az erdőben nem csak azért nem kell szemetelni, mert levideóznak, és megbírságolhatnak miatta. Hanem azért, mert kultúremberhez méltatlan, orbitális taplóság.

Hirdetés