Jobban van, de még légzési gondokkal küzd a kútból kimentett gyerek

Következik a neurológiai vizsgálat.
Hirdetés

Továbbra is légzési gondokkal küzd az a kétéves gyerek, akit 10 óra után sikerült felhozni egy kútból Teleorman megyében.

A gyerek már nincs lélegeztetőgépen, pénteken várhatóan neurológiai vizsgálatot végeznek rajta – mondta el a kórház szóvivője.

„Jól hatott rá a kezelés. A tüdejéről nem mondható el, hogy túl jó állapotban lenne, légzési gondokkal küzd, de önállóan lélegzik, oxigénmaszkkal. Tehát továbbra is kap oxigént maszkon keresztül, magához tért, sírt, nézelődik, reméljük, hogy a ma (pénteken – szerk. megj.) esedékes neurológiai vizsgálat is pozitív eredményeket mutat majd. Nem mondhatjuk, hogy túl van a veszélyen. Továbbra is intenzív ellátást kap, a kezelését állapota függvényében alakítják majd, ha a vizsgálatok során valamit észrevesznek, még kibővíthetik. Állapota mindaddig válságos marad, amíg a tüdeje nem jön rendbe. Egyelőre légzési problémái vannak, nehezebben szuszog. Az, hogy már nincs intubálva, nagyon jó dolog” – mondta el pénteken a Grigore Alexandrescu kórház szóvivője, Raluca Alexandru.

Az orvos hozzátette: a gyerek szülei minden nap eljöttek hozzá a kórházba.

Hirdetés

A kisfiú kedden több mint tíz és fél órát töltött egy kútban, félig vízben, 16 méter mélységben, mire a tűzoltóknak sikerült felhúzniuk.

Ügyében gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás. Már kihallgatták a gyermek édesanyját és nagyanyját is.

Hirdetés