Kamionba zsúfolódva próbált kijutni az országból 111 menedékkérő

Korábban menedékjogot kértek Romániában, de tovább szerettek volna menni a Schengen-övezetbe.
Hirdetés

Teherautóba rejtőzve próbált meg kijutni az országból 111 idegen – iraki, szíriai, iráni, afganisztáni, pakisztáni és indiai – állampolgár, akik korábban Romániában kértek menedékjogot – közli az országos határrendészet honlapja.

A határrendészet arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy péntekről szombatról virradólag a Nagylak–Csanádpalota ellenőrzési pontnál a határrendészek 111 külföldi állampolgárt fedeztek fel egy romániai rendszámú, román sofőr által vezetett kamionba rejtőzve.

A vizsgálatokból kiderült, hogy 76 iraki, 15 szíriai, 9 iráni, 8 afganisztáni, 2 indiai és 1 pakisztáni állampolgárról van szó, közülük 42-en kiskorúak. A sofőr azt nyilatkozta a rendőröknek, hogy nem volt tudomása a járműbe rejtőzött menekültekről.

Az idegen állampolgárok korábban menedékjogot kértek Romániában. Bevallásuk szerint a Schengen-övezet valamely tagállamába próbáltak meg eljutni, de nem rendelkeznek vízummal.

A határrendőrség eljárást indított a menekültek ellen illegális határátlépésre tett kísérlet, a kamion vezetője ellen pedig ebben vállalt bűnrészesség miatt.
 

Hirdetés